Kom hoger in Google

Kom hoger in Google

Je hebt vast wel eens iets gehoord in de trant van 'Hoog in Google levert je meer geld op'. En hoe kom je dan hoog in Google, zonder te betalen voor advertenties?

95% van de Nederlanders gebruikt Google als zoekmachine. 37% klikt op het eerste organische (gewone) zoekresultaat. Stel dat jij op een zoekterm bovenaan in Google staat, op een relevante zoekterm voor jouw product of dienst. Wat zou dat betekenen? Een kleine rekensom: je bent schilder in Apeldoorn. Er wordt maandelijks 2.000 keer gezocht op schilder Apeldoorn. Daarvan klikt 37% op het eerste zoekresultaat = 740 keer. Stel dat 50 mensen van die 740 je contactformulier invullen of je bellen. Kun je het werk dan nog aan?

Hoog in Google komen is een kwestie van aan de wensen van Googles algoritme voldoen. Google beoordeelt de website op meer dan 200 factoren in 3 categorien. En met een aantal van deze factoren gaan we deze avond concreet aan de slag. Want je kunt het echt zelf!?

De avond bestaat uit 3 delen. Nathan Veenstra loodst ons erdoorheen. 

Nathan Veenstra is eigenaar van Optimus Online, een onderneming die helpt om kleinere bedrijven in het MKB hoger in Google te krijgen. Niet omdat het voor kleinere bedrijven anders is dan voor grotere bedrijven maar omdat hij een zwak heeft voor de underdog. Met zijn jarenlange ervaring geeft hij de leukste tips en trucs die jou verder helpen aan een betere online plek in die zoekresultaten.

Programma

  • 18:30 - 19:00: Inloop
  • 19:00 - 19:15: Welkomstwoord Ondernemers in Bedrijf & STOOM
  • 19:15 - 19:45: Ronde 1: welke zoektermen zijn interessant voor jouw business
  • 19:45 - 20:15: Ronde 2: creatief brainstormen
  • 20:15 - 20:45: Ronde 3: socialmediaspel
  • 20:45 - 21:00: Korte uitleg Nathan Veenstra Optimus Online
  • 21:00 - 22:00: Vrij netwerken

De avond staat in het teken van JOU. We gaan aan de slag met toepasbare onderwerpen die jij kunt toepassen op je website zodat je hoger in Google komt te staan. Een top 1-positie vergt wat werk, maar elke stap helpt.

Voorbereiding

Voor elke deelnemer wordt er een en ander voorbereid, zodat je echt iets aan de avond hebt, buiten het netwerken om natuurlijk. Meld je daarvoor aan voor 1 juni.

Locatie

Je wordt deze avond verwelkomd bij STOOM in Apeldoorn. Deze prachtige industriële ruimte is gelegen in het voormalige ketelhuis van de Zwitsalfabriek.

Introduce meenemen?

Wil je een ondernemende introduce meenemen die nog niet eerder bij een evenement van Ondernemers in Bedrijf is geweest? Geen probleem. Je kunt hem of haar aanmelden via het aanmeldformulier aan de rechterkant.

Aanmelden 

Meld je nu aan voor dit interessante event en garandeer jezelf van een plek.

Coronamaatregelen

Uiteraard houden we rekening met de coronamaatregelen: 

  • Er is een maximaal aantal deelnemers toegestaan
  • De avond is ingericht op 1,5 meter afstand
  • STOOM treft de nodige maatregelen met betrekking tot locatie en 'voedselvoorziening'