Hoe drie netwerkclubs hun krachten bundelen

“Als je goed bent voor een ander word je zelf ook geholpen”

MYN is een samenwerkingsverband dat tot stand is gekomen om ondernemers meer keuzevrijheid, flexibiliteit en meer ondernemerskansen te bieden voor, tijdens en na netwerkevents. Krachten bundelen door mensen in hun kracht te zetten en gezamenlijkeevents te organiseren: dat is de kern van MYN die met passie, plezier en overtuiging wordt overgedragen door Kim, Mark en Richard.

Mark Reinders  Commercieel directeur: “Passie voor mensen”

Mark Reinders is een echte Achterhoeker die graag langs de zijlijn staat als voetbaltrainer. Als verbinder pur-sang staat hij echter het liefste op de middenstip: tussen de mensen. Exact de reden waarom hij besloot in het MYN project te stappen: “Van jongs af aan ben ik een allemansvriend. Ik weet niet anders dan dat ik het leuk vind om met mensen om te gaan, de verschillen in mensen te ontdekken en omgaan met een diversiteit aan mensen. Die passie voor mensen zorgt ervoor dat het me enorm veel voldoening geeft om anderen te helpen en met elkaar in verbinding te brengen.”

Samenwerken

Die karaktereigenschappen komen allemaal samen in MYN, waarbij ondernemers groot of klein allemaal dezelfde kansen krijgen. “In dat opzicht is MYN een droom die uitkomt. Want ik ben er ook wel achter gekomen dat het ontmoeten en verbinden van mensen grenzen kent. Om dat echt goed te kunnen doen, zul je moeten samenwerken en dat is precies wat wij nu aan het doen zijn. Samenwerken aan het verbinden van mensen. Want als je goed bent voor een ander, dan word je zelf ook geholpen.”

Kim Stein – Algemeen directeur: “Helpen het beste bij iemand naar boven te halen”

Kim Stein is een geboren Hagenees, maar als kind al geworteld in het oosten. Vanuit het pittoreske Zevenaar ontpopte zij zich als een online expert en marketingspecialist. Ze volgde hiervoor een opleiding, maar ontwikkelde haar vaardigheden vooral door het veel te doen. “Ik heb het altijd enorm interessant gevonden hoe je mensen kunt helpen het beste bij zichzelf naar boven te halen. Al snel kwam ik erachter dat digitalisering ervoor zorgt dat processen versneld worden. Hierdoor krijgen mensen de kans meer uit zichzelf te halen, meer voor een ander te betekenen en om te doen wat je het liefste doet.”

“De wereld mooier maken”

Een visie die zich ontvouwde toen ze als online marketeer werkte en zich alle facetten van dat vak eigen maakte. “De ondernemers waarbij ik aan tafel zat om hun online strategieën uit te werken, vond ik direct al interessant en leuk. Het zijn allemaal mensen die ergens voor gaan, een passie hebben die ze dagelijks uitdragen en daar ook echt wat mee doen. Door dat soort type mensen samen te brengen, kunnen we samen de wereld mooier maken. En dat is precies wat MYN voor ogen heeft: ondernemers echt helpen bij het ontwikkelen van zichzelf, hun onderneming en de kwaliteit van hun netwerk. Dat ik daaraan mag bijdragen, maakt mij superblij.”

Richard Bender – Algemeen directeur: “MYN zorgt dat ondernemers elkaar vinden”

Richard Bender groeide op in pioniersland Flevoland en heeft die pioniersgeest omarmd. Altijd zoeken naar nieuwe kansen en die mogelijkheden met anderen verder uitwerken. Daarbij blijft het niet bij plannen en dromen. Er worden duidelijke doelen gesteld. “Ik ben altijd heel competitief geweest en ga in alles voor de winst. Sport is dan ook een passie die niet uit mijn leven weg te denken is. En sport verbindt als geen ander. Hoe verschillend we ook zijn, tijdens het WK voetbal of op de Olympische Spelen juichen we allemaal voor Nederland. MYN is de ondernemers equivalent van dat gevoel. We zijn allemaal verschillend, maar hebben dezelfde doelen: als ondernemer succesvol worden door een goed, mooi en kwalitatief hoogstaand product of dienst aan te bieden. Ik zie MYN ook wel als een soort B2B tinder: wij brengen mensen samen en zorgen ervoor dat ondernemers elkaar ontdekken, vinden en versterken. En dat gevoel staat voor mij gelijk aan het winnen van een wedstrijd.”

“We hebben elkaar allemaal nodig”

Belangrijk onderdeel van MYN is flexibiliteit en diversiteit. “Die kenmerken passen ook goed bij mijn karakter. Mensen zijn voor mij allemaal gelijk, iedereen is mooi op zijn of haar manier. En iedereen verdient een kans. Daarom ben ik zo blij dat MYN er is voor ZZP’ers, het MKB en de grootzakelijke markt. Want of je nou een startup bent of CEO van een multinational. We hebben elkaar allemaal nodig.”