10 manieren om het contact met de mensen in je netwerk te onderhouden

Leestijd: 0 minuten
MYN

Het onderhouden van contacten met mensen in je netwerk is van vitaal belang om relaties te versterken, kansen te creëren en wederzijdse ondersteuning te bieden. Hier zijn tien manieren waarop je contact kunt onderhouden met mensen in je netwerk:

  1. Regelmatig bijeenkomen: Plan regelmatig face-to-face bijeenkomsten, zoals lunches, koffieafspraken of netwerkevenementen. Dit biedt de gelegenheid om persoonlijk te communiceren en een diepere band op te bouwen.

  2. E-mailnieuwsbrief: Stuur periodiek een e-mailnieuwsbrief om je netwerk op de hoogte te houden van relevante updates, prestaties of interessante artikelen die voor hen nuttig kunnen zijn.

  3. Sociale media: Blijf actief op sociale mediaplatforms, zoals LinkedIn, Twitter of Facebook, en deel waardevolle inhoud om betrokkenheid en interactie te bevorderen.

  4. Telefoongesprekken: Af en toe een telefoontje plegen kan een meer persoonlijke en directe manier zijn om contact te onderhouden, vooral als je niet in staat bent om persoonlijk af te spreken.

  5. Stuur een felicitatie of bedankkaartje: Stuur een kaartje of een e-mail om iemand te feliciteren met een prestatie of om hen te bedanken voor hun hulp en steun.

  6. Netwerkevents bijwonen: Ga naar relevante conferenties, seminars en workshops waar je mensen uit je netwerk kunt ontmoeten en nieuwe contacten kunt leggen.

  7. Online groepen en forums: Neem deel aan online discussiegroepen en forums waar je waardevolle bijdragen kunt leveren en contact kunt leggen met gelijkgestemde mensen.

  8. Persoonlijke updates delen: Deel af en toe persoonlijke updates in je professionele kring, zoals projecten waar je aan werkt, reizen die je maakt of andere interessante gebeurtenissen in je leven.

  9. Introduceren van mensen: Als je denkt dat twee mensen in je netwerk elkaar kunnen helpen, aarzel dan niet om ze aan elkaar voor te stellen. Dit kan waardevolle synergieën creëren tussen verschillende contacten.

  10. Geef oprechte feedback en steun: Toon oprechte interesse in de successen en uitdagingen van de mensen in je netwerk. Bied ondersteuning, advies en feedback wanneer dat nodig is, en wees bereid om te helpen waar je kunt.

Het onderhouden van contacten is niet alleen nuttig voor het vergroten van je professionele netwerk, maar het kan ook leiden tot langdurige vriendschappen en waardevolle samenwerkingen. Het is belangrijk om je netwerkrelaties te koesteren en te investeren in het opbouwen van duurzame connecties.


Kimberley Stein
MYN

Website
Zakelijke dienstverlening MYN Netwerktips