Bas Knippenborg - Ten Kate Huizinga

Leestijd: 0 minuten
MYN

NB: Dit blog is overgenomen van de oude website van Ondernemers in Bedrijf en is ouder dan 31 december 2018

... 

Wie ben je?

"Ik ben Bas Knippenborg, inmiddels bijna 22 jaar werkzaam bij Ten Kate Huizinga in Winterswijk. Na mijn HEAO opleiding ben ik in dienst getreden bij Ten Kate Huizinga. Na het behalen van mij opleiding tot registeraccountant ben ik verantwoordelijk voor de accountancy van kantoor Winterswijk. Ik ben ook altijd op de vestiging Winterswijk werkzaam geweest."

Wat doe je?

"Ik ben mede kantoorleider van ons kantoor in Winterswijk, daarnaast ben ik registeraccountant. Mijn klanten bevinden zich grotendeels in Oost Nederland en dan vooral de Achterhoek."

Waarin onderscheiden jullie je?

"Wij willen letterlijk en figuurlijk dichtbij onze klanten blijven, waardoor we een regiofunctie hebben. In 2013 hebben wij het dienstverleningsconcept Finance Online geïntroduceerd. Wanneer een klant gebruikt maakt van Finance Online heeft hij 24 uur per dag actueel inzicht in zijn of haar bedrijfsprestaties. Een interessant onderdeel van dit dienstverleningsconcept is de scan & herken module. Hiermee kunnen klanten op ieder moment, eenvoudig via hun smart Phone of laptop documenten aanleveren, die meteen worden verwerkt in de boekhouding. Ik denk dat we hiermee op digitaal vlak wel een voorloper zijn. Daarnaast kiezen wij als Ten Kate Huizinga zeer bewust voor duurzaamheid in onze huisvesting: duurzame kantoorpanden, een duurzaam wagenpark en duurzame inkoop. Waardoor wij als bedrijf ook aan Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen doen."

Wie is jullie doelgoep?

"Vooral ondernemers die hun administratie efficiënt willen verwerken door gebruik te maken van automatiseringstools. Dat kunnen ZZP'ers, kleinere MKB bedrijf evenals familiebedrijven met zo'n 30-40 personeelsleden zijn."

Ben je actief in netwerken?

"Het kan altijd beter. Er zijn veel netwerkbijeenkomsten in Winterswijk/Lichtenvoorde en directe omgeving. Natuurlijk kun je niet overal bij zijn maar het is wel belangrijk dat mensen je gezicht blijven zien. In Lichtenvoorde, mijn woonplaats, zien ze me dan ook veel."

Waar staan jullie over 5 jaar?

De registrerende taak van de accountant is voor ons niet meer zo relevant en interessant, vindt Bas Knippenborg.

"De processen van de onderneming in kaart brengen en vervolgens met de ondernemer een efficiëntieslag maken, dat zien wij als onze kerntaak. Wij groeien meer in de rol van sparringpartner op het financiële vlak: gevoed door accurate en up-to-date cijfers een heldere interpretatie geven en een vertaalslag maken voor de klant richting de toekomst."


Leidinggevende
MYN

Website
Interview met een lid