Betalingstermijn van grote bedrijven aan mkb eindelijk naar 30 dagen!

Leestijd: 0 minuten
Straetus Incasso - locatie: Achterhoek

De Tweede Kamer heeft deze maand bijna unaniem ingestemd met het wetsvoorstel dat de wettelijke betalingstermijn verkort. MKB-Nederland is blij dat grote bedrijven de rekening van hun mkb-leveranciers straks binnen 30 dagen moeten gaan betalen. Hier heeft de ondernemersorganisatie lang en hard voor gepleit. De wetswijziging komt tegemoet aan de doorgaans zwakkere 30 dagen onderhandelingspositie van mkb’ers. Zowel de financiële- als de coronacrisis hebben pijnlijk duidelijk gemaakt dat een aantal grote partijen er niet voor terugdeinst de betalingstermijn bij de eerste donkere wolken te verlengen naar 90 of zelfs 120 dagen. “Hun kleinere leveranciers worden zo als een soort bank gebruikt en ik ben blij dat we daar binnenkort van af zijn. Het mkb heeft liquiditeit keihard nodig om overeind te blijven en te kunnen investeren,” aldus voorzitter Jacco Vonhof van MKB-Nederland.

2022 leek goed te beginnen

Ondanks dat er eind vorig jaar opnieuw een lockdown afgekondigd werd, leek het jaar 2022 economisch goed te beginnen. Het einde van de Covid pandemie was in zicht met alle positieve gevolgen van dien. De wereld is weer open, we kunnen weer gebruik maken van de horeca en evenementen kunnen weer plaatsvinden. Dat de stijging van de gasprijs gestaag doorging raakte naar de achtergrond. Des te meer werden we hiermee geconfronteerd toen de oorlog vorige maand uitbrak in Oekraïne, met als gevolg dat 2022 de inflatie de laatste jaren nog nooit zo hoog is geweest. Daarom is het van levensbelang voor uw bedrijf om goed te blijven letten op uw cashflow. Heeft u hier geen tijd voor of wilt u hier geen tijd voor maken? Neem dan contact met ons op, wij gaan graag voor u aan de slag!

Optimaliseer uw werkkapitaal!

Effectief debiteurenbeheer begint bij het tijdig sturen van facturen, herinneringen en in enkele gevallen een aanmaning. Na het verstrijken van een betalingstermijn direct telefonisch contact opnemen is eveneens effectief. Echter, door de hectiek van de dagelijkse gang van zaken vergeten veel ondernemers om de procedures strikt na te leven. Ook zijn ondernemers vaak huiverig om de klantrelatie onder druk te zetten, met als gevolg dat betalingen te laat binnenkomen. Dit heeft een negatieve invloed op het werkkapitaal.

Bereken nu wat een goed debiteurenbeheer u kan opleveren!

Over Straetus Incasso - Debiteurenbeheer

  • Binnen 4 uur in behandeling
  • Met 30 vestigingen in Nederland altijd in de buurt
  • Actief in meer dan 10 landen, waaronder België, Duitsland en Polen 
  • Klantvriendelijk incasseren 

 


Straetus Incasso
Straetus Incasso - locatie: Achterhoek

Website
Financiële dienstverlening Nieuws voor ondernemers