Boeijend Ondernemen: “coherent ondernemen legt vinger op zere plek”

Leestijd: 0 minuten
Boeijend Ondernemen

Boeijend Ondernemen is een bedrijf waar eigenaar Andrea de Boeij - Van Ham de drijvende kracht is. Letterlijk als ze tijdens het zeilen weer op het water zit, maar vooral ook als het gaat om andere ondernemers weer de juiste koers te laten varen. Andrea is echtgenoot van Peter, moeder van twee zoons en pur sang ondernemer die als ondernemerscoach trainingen geeft om het totaaloverzicht terug te krijgen. 

Over Boeijend Ondernemen

Boeijend Ondernemen is opgericht om ondernemers te laten inzien waar je staan en om ze weer te laten voelen waarom ze ooit begonnen zijn met hun bedrijf. De trainingen zijn gericht op het (terug)vinden van je drijfveren.

Als ondernemerscoach richt Andrea zich met name op MKB-bedrijven die graag een heldere bedrijfsstructuur en aansluitende cultuur willen die een meerwaarde vormen voor hun klanten. Vanuit Boeijend Ondernemen worden die kernwaarden verankerd in de onderneming. 

Over Andrea de Boeij - Van Ham

Andrea is vanuit een HR en managementfunctie bij een architectenbureau in het ondernemerschap gerold. Vanuit haar persoonlijk motto ‘ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan’ werd ze hiervan in 2007 mede-eigenaar. Tijdens de bouwcrisis rond 2010 werd het architectenbureau afgeslankt en besloot Andrea dat het tijd was om voor zichzelf te beginnen.

In de zomervakantie van 2011 heeft Andrea eens goed nagedacht over haar toekomst en de plannen. In 2012 resulteerde dat in de oprichting van Boeijend Ondernemen. “Gedurende dat gehele proces heb ik mezelf voortdurend laten coachen en opleidingen gevolgd zodat ik me continu bewust was van de keuzes die ik maakte en de weg die ik wilde inslaan. Al snel kwam ik erachter dat ik met mensen wilde werken. Ik ben een echt mensen-mens die plezier haalt uit het werken met mensen. Het goed neerzetten van die mensen én hun talenten in een organisatie past dan ook perfect bij mij.”

Netwerken

Voor Andrea en haar bedrijf Boeijend Ondernemen is netwerken dan ook een natuurlijk proces dat hoort bij het ondernemerschap en de wens van Andrea om zoveel mogelijk mensen te ontmoeten en te helpen. “Dat is ook de reden dat ik graag naar netwerkevents ga. Daar ontmoet je ondernemers en hoor je wat hun drijft om een bedrijf te runnen. Ook vind ik het leuk om mensen met elkaar in verbinding te brengen.”

“Theorie en praktijk samenbrengen”

En die visie past vervolgens weer heel goed bij Coherent Ondernemen. Een methode waarmee Andrea een goede samenhang in een organisatie creëert. “Dit is inmiddels ook één van de pijlers geworden van Boeijend Ondernemen. Hierbij werk ik volgens het Coherence Model waarbij het totale ondernemersplaatje in kaart wordt gebracht. Dit model pas ik toe om bij organisaties sneller de vinger op de zere plek te leggen. Ik doe dat vanuit de kaders die bij dit model horen en vanuit mijn General Manager opleiding, en mijn eigen werkervaringen waardoor theorie en praktijk mooi samenkomen.”

Bekijk hier de training voor 27 januari, verzorgt door Andrea. 

 

Bedrijfsnaam: Boeijend Ondernemen
Adresgegevens: Theophile de Bockweg 5, Renkum
Regioclub: Arnhem/Nijmegen
Website: www.boeijend-ondernemen.nl
E-mail: andrea@boeijend-ondernemen.nl
LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/andreadeboeijvanharn


Andrea de Boeij
Boeijend Ondernemen

Website
Zakelijke dienstverlening Interview met een lid