De eerste netwerktip van een flinke reeks, maar eerst vertel ik je wat netwerken mij heeft opgeleverd

Leestijd: 0 minuten
MYN

Even uit mijn persoonlijke naam dit. Van mij, Kimberley. Aangenaam kennis te maken, mochten we elkaar nog niet kennen.

Achter de schermen ben ik bij MYN volop bezig met alles wat je maar achter de computer kunt doen. En daarnaast kom ik regelmatig gezellig naar de netwerkevenementen.

Dit is het begin van een reeks over netwerktips

Hoe maak jij netwerken nóg makkelijker, leuker én effectiever?

In elk komend blog plaats ik een link naar de vorige blogs in de reeks. Zo heb je ze straks allemaal in één overzicht.

Ik zal je eerst vertellen wat netwerken mij heeft opgeleverd

Daarom vind ik het zo leuk om het netwerken voor jou mogelijk te maken. De hele kring mensen om me heen is – per ongeluk – ontstaan vanuit m’n netwerk.

  • Eén van mijn beste vrienden leerde ik kennen omdat mijn werkgever hem had ingehuurd als fotograaf. We kennen elkaar inmiddels door en door en zien en bellen elkaar regelmatig.
  • Ik kocht Ondernemers in Bedrijf (nu MYN) van Chanti. Chanti leerde ik kennen doordat een werkgever me naar haar stuurde voor een salesgesprek over marketing.
  • Mark Reinders – nu mede-eigenaar MYN – leerde ik kennen via een netwerkontbijt bij Business Open.
  • Richard Bender werd door Mark aan me voorgesteld en is momenteel de derde mede-eigenaar van MYN.
  • Door me aan te sluiten bij het bestuur van m’n vereniging heb ik er in korte tijd een paar leuke nieuwe vriendinnen bij en ga ik met één van hen inmiddels wekelijks sporten.
  • Via Chanti leerde ik Tom kennen. Tom Haggeman is eigenaar van Straetus Incasso. Hij geeft ook sportlessen bij AeroFitt. Tom ging me helpen met wat oude incassozaken en nodigde me uit om te komen sporten op zaterdagochtend. Daar ontmoette ik Daniëlle en een paar weken later gingen Daan en ik samen op vakantie naar Italië.

Blijkbaar kan ik zo eindeloos doorgaan met voorbeelden noemen.

Je weet nooit hoe een koe een haas vangt

Zoals je ziet: allemaal dingen die uit m’n netwerk kwamen rollen die ik onmogelijk vooraf had kunnen bedenken.

Daarom vind ik het ook een bizar iets dat mensen met een salesdoel naar een netwerkevenement komen. Want als je 20 tot 30 ondernemende mensen verenigd, kunnen er veel meer mooie dingen ontstaan dan alleen die ene klant die je er misschien uithaalt. Als je namelijk komt het met doel ‘direct verkopen’, sla je compleet de plank mis.

Een mooie eerste tip: sta open voor alles wat je ontdekt

Dat vind ik een mooie om mee te beginnen.

Sta open voor alles wat je ontdekt.

Trek een outfit aan waar je je lekker bij voelt. Overdrijven hoeft niet.

Stel je eens een keer wat anders voor dan met je bedrijf. Vertel bijvoorbeeld wat je leuk vindt om te doen, wat voor hobby’s je hebt en waar je ’s ochtends voor opstaat.

Wees oprecht geïnteresseerd in de ander. Dat klinkt als een lastige opdracht als dat niet van nature het geval is. Probeer het dan eens om te denken. Alles wat je van een ander kunt leren, kan jou links- of rechtsom helpen.  

Parkeer je aannames. Het maakt niet uit of je het eens bent met de ander, het is namelijk de ander z’n waarheid. En dat is helemaal oké! Oordelen hoeft niet, je hoeft alleen maar te luisteren.

Benader je nieuwe connectie met meer diepgang en openheid dan je normaal doet. Want dan krijg je het ook terug. En díe diepgang zorgt voor waardevolle nieuwe connecties, in plaats van oppervlakkige LinkedIn-contacten.

De volgende keer

Ik wilde hier eigenlijk alvast uit de doeken doen welke tip ik volgende keer met je wil delen.

Dus ik bedenken, schrijven, brainstormen: welke is de volgende keer leuk? En eigenlijk vind ik ze allemaal leuk en handig.

Daarom laat ik het voor nu even open. De tijd mag beslissen welke tip de volgende keer aan de beurt komt.

---

P.S. Heb jij nog goede netwerktips? Ik deel ze graag met de wereld, met jouw naam en bedrijfsnaam, als je dat wilt. Je mag me altijd mailen op kim@myn.nl

P.S.S. De foto is van m'n feestje in 2022, waar ik een hoop leuke mensen heb uitgenodigd die elkaar niet allemaal kenden. Ook dat leverde mooie nieuwe dingen op voor anderen 😉


Kimberley Stein
MYN

Website
Zakelijke dienstverlening MYN Netwerktips