Derek van Altena - SiteWork

Leestijd: 0 minuten
MYN

Derek Altena is een enthousiaste ondernemer die met zijn bedrijf SiteWork menig website heeft gebouwd voor verschillende ondernemers. Inmiddels heeft hij ruim 15 jaar ervaring in het bouwen van websites, webapplicaties en webshops, bouwt webshops voor de grote ?n de kleine ondernemer en doet daarnaast ook een deel vormgeving.

Wie werken er bij SiteWork?

Derek heeft momenteel één vaste medewerker in dienst, Jordi Nijland. Daarnaast heeft hij een stagiaire. In hele drukke tijden werkt Derek samen met enkele collega webbouwers of maakt gebruik van freelance krachten, waarvan hij weet dat die de kwaliteit kunnen waarborgen waar Derek voor staat.

Hoe is SiteWork ontstaan?

"In 1995 kwam ik bij Thoma makelaars in dienst," vertelt Derek. " Ik had bouwkunde gedaan en de makelaardij trok me wel. Daarnaast had ik een passie en voorliefde voor automatisering en die zette ik voor hen op. In die tijd kwam internet net om de hoek kijken. Thoma was de eerste makelaar in de buurt met een eigen website. Die heb ik voor hen gebouwd en altijd onderhouden en oplossingen verzonnen voor alle automatiseringsproblemen. Zo heb ik ook de koppeling opgezet voor de synchronisatie van Funda met de eigen website van Thoma. Als een pand op Funda werd gezet, stond het ook gelijk op de eigen website. Een enorme tijdsbesparing voor de makelaar, want zo hoefde elk pand slechts 1x ingevoerd te worden. Samen met Jan Wassink hebben we toen SiteWork BV opgericht, omdat verschillende bedrijven als projectontwikkelaars ook een site wilde hebben, met specifieke oplossingen. Dus bouwde ik voor anderen. Dat groeide zo, dat ik enkele jaren geleden in goed overleg met Thoma besloot als eenmanszaak verder te gaan, waarbij Thoma klant van mij bleef. Inmiddels draai ik volledig zelfstandig met verschillende klanten die ik voornamelijk op doorverwijzing en via internet krijg.

Wat onderscheidt SiteWork van anderen?

"Allereerst dat we maatwerk leveren. Er bestaan tegenwoordig verschillende standaard applicaties, maar het nadeel daarvan is dat je je moet houden aan de beperkingen van het systeem en dat je daar je ontwerp en wensen op moet aanpassen. Wij kijken daarentegen eerst naar wat de klant wil, hoe is het ontwerp en passen daar vervolgens de techniek op aan. Net andersom dus. Omdat we alles zelf bouwen kunnen we dus perfect maatwerk leveren. Daarnaast heb je bij ons geen maandelijkse kosten, zit je verder nergens aan vast, is alles bespreekbaar en zoeken we altijd naar passende oplossingen. Alles draait op onze eigen servers, die we zelf beheren, waardoor we er altijd grip op hebben. Onze CMS systemen zijn op maat en de beveiliging is perfect geregeld, al met al ontzorgen we dus de ondernemer met zijn hele website en onderhoud."

Wat vind je van Lochem in Bedrijf?

"Ik vind het een hele fijne netwerkclub. Wat de club anders maakt is dat de regiomanagers actief hun best doen om mensen te verbinden. Ik heb al enkele verwijzingen via Ondernemers in Bedrijf gehad, doordat ze partijen bij elkaar brengen. Dat vind ik nou echt toegevoegde waarde!"

Waar staat SiteWork over 5 jaar?

"Hoewel ik graag kleinschalig wil blijven werken, omdat ik het zelf nog veel te leuk vind om het hele traject voor een klant zelf te doen en een complete passende oplossing neer te leggen, wil ik toch wel gaan voor iets meer identiteit en naamsbekendheid. Veel mensen weten nog niet dat we bestaan en wat we allemaal voor ze kunnen betekenen, dus daar ligt nog een taak. Verder ontwikkelt de branche enorm snel, en je kunt nu eenmaal niet overal specialist in zijn, dus een uitbreiding van een specifieke specialist voor bijvoorbeeld SEO optimalisatie, zie ik in de toekomst wel. Klanten komen immers met een enorme diversiteit aan vragen en we willen graag iedereen helpen met perfecte passende oplossingen!"


Directeur
MYN

Website
Zakelijke dienstverlening Interview met een lid