Ed Linnemann - AA Living Garden Design

Leestijd: 0 minuten
MYN

NB: Dit blog is overgenomen van de oude website van Ondernemers in Bedrijf en is ouder dan 31 december 2018

... 

Wie ben je?

"Ed Linnemann. Ik ben geboren en getogen in Den Haag en woon nu, via een omweg langs Boskoop en Velp, alweer 17 jaren in Deventer. Sinds '88 woon ik samen. We hebben twee kinderen; Een dochter van 7 en een zoontje van bijna 5 jaar. Na mijn opleiding als tuinontwerper heb ik mijn vakbekwaamheidsdiploma als hovenier gehaald. Mijn interesses liggen voor het grootste deel niet al te ver uiteen; ik ben een liefhebber van cultuur en natuur. Europese tuinkunst, tuinkunstgeschiedenis, hedendaagse tuinarchitectuur, architectuur in het (voor zover mogelijk) algemeen, literatuur, muziek en natuur. En ik probeer zowel binnen als buiten mijn werk anderen daar in mee te nemen. Deze 'ernstige vorm van beroepsdeformatie' heb ik al een aantal keren beschreven in mijn maandelijkse column, die ik nu alweer twee jaar schrijf in "Over Deventer". Daarnaast houd ik erg van reizen."

Wat doe je met A.A. Living Garden Design?

"Ontwerp, aanleg, onderhoud en inrichting van grote en kleine exclusieve tuinen. Ik ben begonnen met alleen het ontwerpen van tuinen, maar al snel daarna ben ik een hoveniersbedrijf begonnen. Ik merkte dat ik niet alleen maar wilde ontwerpen. Het zelf realiseren van mijn eigen ideeën voelt voor mij, nu nog steeds, aan als buitenspelen.

De laatste twee jaren ben ik met mijn bedrijf steeds meer de breedte in gegaan om mijn klanten zo compleet mogelijk te kunnen bedienen. Zo ben ik onder meer dealer geworden van TigerTurf kunstgras en lever gazon vervangend kunstgras, private putting greens en valdempende speelondergronden. Vooral de eerste twee zijn voor de particuliere markt. De valdempende speelondergronden kunnen ook heel goed onder speeltoestellen in particuliere tuinen geplaatst worden. Daarnaast zijn ze ideaal voor scholen, gemeenten en instellingen. 

Ook ben ik dealer van Herritage Products. De productlijn hiervan is voornamelijk op de ruitersport geori?nteerd: Dressuurpisten, springhindernissen en afrasteringen. En dat allemaal van volledig her te gebruiken pvc. Dus heel duurzaam en goed voor het milieu. Maar ook Heritage Products anti-slip tuinvlonders van pvc, welke niet van echt hout te onderscheiden zijn plaats ik steeds vaker.

Tevens lever en installeer ik Sedum- en kruidenvegetatie daken. Al dan niet in combinatie met een systeem waarmee zonnecollectoren gecombineerd kunnen worden met dakvegetatie. Ook kan ik dit combineren met systemen waardoor een nieuw of bestaand (bedrijfs)dak als retentiebekken kan dienen bij zeer hevige regenval. Al met al levert het een echte win-win situatie op: Een hoger rendement van de zonnepanelen, een vertraagde of gereguleerde waterdoorlating en een verhoging van de biodiversiteit.

Weer terug in de tuin lever ik tuinmeubelen van het Spaanse merk VONDOM en zeer exclusieve handgemaakte houten tuinverlichting. Ten slotte ben ik nog leverancier van Hooverconcepts exclusieve zeiloverkappingen en schaduwconcepten."

Wat is je onderscheidende vermogen?

"Wanneer mij dit gevraagd wordt, antwoord ik wel eens gekscherend "Mensen weten niet wat ze mooi vinden, totdat ik het hun verteld heb". Het gaat mij vooral om zo oorspronkelijk mogelijke ideeën. Mijn idee?n moeten een waardevolle aanvulling zijn van wat mijn klanten wensen. Ondertussen durf ik ook te zeggen dat ik een grote plantenkennis heb en goed ben in het maken van bijzondere beplantingsplannen. Ik ben mij ervan bewust dat ik geen prijsknaller ben. Dat kan ook niet wanneer je topkwaliteit wilt leveren. Veel van mijn klanten komen via mond-tot-mondreclame bij mij en steeds meer klanten vinden mij via mijn website: www.aalivinggardendesign.nl

Omschrijf je bedrijf in 3 tot 5 woorden

"Tuinaanleg met passie."

Hoe zie je je bedrijf over 5 jaar?

"Mijn bedrijf is van veel externe factoren afhankelijk. Ik vind het 'risky' om mij aan een voorspelling te wagen over waar ik over 5 jaar sta. Ik probeer zichtbaar te zijn door veel te netwerken, te organiseren en actief te zijn. Binnenkort gaat mijn eerste webwinkel online: www.kunstgrasdeventer.nl."


Directeur
MYN

Website
Interview met een lid