"Een ervaring om nooit te vergeten!"

Leestijd: 0 minuten
Mercure Hotel Amersfoort Centre

Denise Bielderman (op de foto rechts) is Sales & Marketing Manager bij Mercure Hotel Amersfoort Centre. Zoek je een plek waar je collega en/of zakelijke relatie moet overnachten? Dan ben je bij hen aan het goede adres. Daarnaast bieden ze ook vergaderruimtes aan voor de effectiefste vergaderingen. Tijdens de coronaperiode richt Mercure Amersfoort zich op toerist in eigen land. Maar de verwachting is dat dit na de coronaperiode vanzelf weer terugdraait naar 80% (!) zakelijke markt. Het ideale hotel voor iedere ondernemer.

Wilde je altijd al op de plek wonen waar je nu woont?

“Vroeger (tot drieënhalf jaar geleden eigenlijk…) had ik nooit verwacht dat ik op de plek zou gaan wonen waar ik nu woon. Ik ben opgegroeid in de buurt van Deventer, mijn vriend in de buurt van Vaassen. Samen hebben we er drieënhalf jaar geleden voor gekozen om te gaan werken in Amersfoort en omgeving en hebben hier ook een heerlijk huis gevonden. Nooit gedacht dat ik in Voorthuizen ging wonen, maar we wonen er heerlijk. We rijden liever in het weekend wat langer naar vrienden en familie dan dat we doordeweeks continue in de auto zitten naar ons werk.”

Stel je mocht een keer magie gebruiken om 1 alledaagse taak voor de rest van je leven nooit meer te hoeven doen, wat zou dat dan zijn?

"Als ik magie had zou ik ervoor zorgen dat de afwas vanzelf schoon zou worden. Op de één of andere manier lukt het nooit om de vaatwasser op de juiste manier in te pakken zodat én alles schoon wordt én alles er in past. Laat staan dat je de pannen moet afwassen die dus niet in de vaatwasser mogen omdat ze ‘te duur’ zijn daarvoor. Als ik een uitgebreid gerecht kook en dus veel pannen nodig heb, zou magie op z’n plek zijn."

Welk beroep zou je nooit kunnen uitoefenen?

"Ik zou het beroep astronaut nooit kunnen uitoefenen. Ik heb last van hoogtevrees, dat wordt met dit beroep echt wel een dingetje. Hoogte is een klein detail."

Wilde je toen je jonger was dit werk al doen? Zo niet, wat dan wel?

"Ik had nooit verwacht en gepland om te doen wat ik nu doe. Vroeger op de basisschool wilde ik banketbakker worden, daarna fotograaf (want dat kwam uit een beroepskeuzetest die we van school moesten doen). Uiteindelijk heb ik gekozen voor de opleiding HTRO (Hoger Toeristisch en Recreatief Onderwijs) waarbij ik verwachtte mijn gehele carrière receptioniste te blijven bij bijvoorbeeld een hotel of bedrijvenpand. Ik kwam bij Mercure Amersfoort terecht en ben hier binnengekomen als Medewerker zaalreserveringen en F&B. Bij Mercure Amersfoort heb ik enorm veel kansen gekregen, ik ben na een half jaar doorgegroeid naar Banquet Sales Manager en uiteindelijk naar Sales & Marketing Manager. Nooit gedacht, maar enorm dankbaar voor mijn beroep wat ik dagelijks mag doen in ons mooie hotel!"

Wat is er zo mooi aan je bedrijf?

"Het mooie aan het werken in een hotel is dat er altijd wel iets te doen is. Geen dag is hetzelfde en er is daarom ook geen dag dat ik met hetzelfde werk bezig ben. Daarnaast is ons team enorm betrokken bij elkaar en helpen we elkaar waar er een piek is. Is er bijvoorbeeld een drukke lunch? Dan help ik met het lopen van de soep, het uithalen van de borden of het ontvangen van de gasten. Daarnaast help ik tijdens drukte ook graag met de in- en uitcheck bij de receptie."

Wat kun je vertellen over het leukste evenement waar je bij was van OiB?

"Het allerleukste evenement waar ik bij was is het evenement bij Militair Museum in Soest. Het was tevens ook mijn allereerste evenement. Van tevoren weet je niet wat je moet verwachten. Zijn er wel mensen die met me willen praten? Wordt het niet méga-ongemakkelijk?

Allesbehalve!

Het leuke aan een netwerkevenement is dat iedereen er is voor hetzelfde doel, netwerken met elkaar. Naast het feit dat dit mijn eerste evenement was, vond ik het ook enorm leuk omdat we gingen tank rijden. Ontzettend gelachen met elkaar en een ervaring om nooit te vergeten."


Denise Bielderman - Sales & Marketing Manager
Mercure Hotel Amersfoort Centre

Website
Horeca Interview met een lid