Francis Kam General Manager - Mercure Nijmegen

Leestijd: 0 minuten
MYN

NB: Dit blog is overgenomen van de oude website van Ondernemers in Bedrijf en is ouder dan 31 december 2018

... 

Wie ben je en wat doe je?

"Ik ben Francis Kam en werk als trotse directeur in Mercure Hotel Nijmegen Centre. Ik doe dit met veel passie en plezier en tevens geniet ik tussendoor van het leven."

Wat hebben jullie te bieden?

"Wij hebben op een perfecte locatie in Nijmegen 112 mooie, schone en goede hotelkamers, fitness en sauna, een restaurant, bar, Business Point Mercure voor afspraken in zakelijke of privésfeer en parkeren is mogelijk op ons eigen terrein. Onze medewerkers zorgen er met veel plezier voor dat onze gasten een geweldig verblijf hebben."

Op welke doelgroep richten jullie je?

"Wij sluiten geen enkele doelgroep uit. Zowel zakelijk als toeristisch willen gasten bij ons slapen, eten en drinken. Overdag zijn wij tevens een centraal afspreekpunt voor zakenmensen, studenten maar ook voor een lunch of een kop koffie ontvangen we verschillende soorten gasten. Onze multifunctionele werkplekken en gezellige tafels aan het raam naast het station, zorgen ervoor dat er voor ieder wat wils is. Zowel de zakelijke- als de toeristische gast waardeert ons hotel om de unieke locatie en goede service."

Hoe presenteer jij Mercure Nijmegen naar buiten?

"Ik vind het zeer belangrijk dat het hotel in de stad en omgeving past en ervoor zorgt dat deze twee elkaar vinden. Beter een goede buur, dan een verre vriend. Vorig jaar ben ik een samenwerking gestart met top-leveranciers uit de regio en onze buurtbewoners hebben we in oktober mogen ontvangen voor de start van een nachtwandeling. Ook culturele instellingen en het ROC, direct naast ons, zijn belangrijke partners om mee samen te werken."

Hoe ziet je ideale werkdag eruit?

"Mijn ideale werkdag is die werkdag die aan het einde aanvoelt alsof mijn werk af is, wanneer ik naar huis rijd. Mocht dat niet het geval zijn, dan kunnen tevreden gasten of medewerkers die vrolijk en tevreden zijn veel goedmaken."

Met welke ondernemers uit de regio werken jullie samen?

"Freek Verhoeven van de Colonjes, Wim Coenen van de scharrelslagerij, Maurits van Geenen van Strik Patisserie, Herm Hegger van de Hemel en Alfons Kees van lekkerlokaal.nl. Ook het ROC en musea zoals bv. Muzieum, zijn bedrijven waar we veel mee doen."

Wat is jouw levensmotto?

"Iedere dag genieten, al is het maar van iets heel kleins! YOLO."

Wie is jouw grote voorbeeld?

"Mijn werkgever tussen 1994 en 1999 die mij heel veel wijsheid en levenservaringen heeft gegeven op alle gebieden. Zijn naam was Han van Waarden."

Waar sta jij over 5 jaar?

"Waarschijnlijk directeur in een ander hotel van de keten ACCOR. Wij worden gestimuleerd om te blijven bewegen binnen de keten om jezelf zo goed te blijven ontwikkelen en hotels te blijven vernieuwen."

Waarom Nijmegen in Bedrijf en wat vind je daarvan?

"Ik wil me graag meer binden aan de regio en meer enthousiaste contacten opdoen. Het netwerken op een andere manier dan tijdens een voetbalwedstrijd of naar de golfbaan, spreekt me erg aan. Het spontane contact op Twitter tussen Suzanne Kuster en mij was de aanleiding om samen te gaan werken. Ik hoop bijzondere en enthousiaste ondernemers te ontmoeten."
 


General Manager
MYN

Website
Horeca Interview met een lid