"Het ondernemerschap dwingt je om jezelf uit te dagen"

Leestijd: 0 minuten
Straetus Incasso IJsselstreek

Richard Sommer, eigenaar bij drie incassobureaus onder hetzelfde label: Straetus Incasso. Je komt Richard tegen in Arnhem, Apeldoorn en de IJsselstreek. Straetus helpt MKB-bedrijven om de cashflow binnen hun bedrijf te optimaliseren of die te maken hebben met openstaande posten die langer dan gewenst open blijven staan.

Welk boek heb je als laatste gelezen en wat vond je ervan?

"De Par5 methode van Harro Willemsen.

Een boek over positieve en effectieve acquisitie aanpak. Het ontdekken en selecteren van leads tot het maken van zinvolle afspraken. Voor mij is het een goede manier om gestructureerd en goed onderbouwd aan de slag te blijven met mijn sales binnen mijn organisatie."

Waar krijg je kippenvel van?

"Wanneer ik weer beeld of geluid waarneem van de 4-1 overwinning die Ajax op 5 maart 2019 behaalde tegen Real Madrid in Santiago Bernabéu, een van de mooiste wedstrijden die ik heb mogen bezoeken tot op dit moment."

Wat vind je het leukste aan ondernemen?

"Het ondernemerschap dwingt je om jezelf uit te dagen en ik benader dat op een positieve manier!

Je moet vaker uit je comfortzone en het geeft zodoende veel zelfvertrouwen wanneer het dan ook lukt.

Daarnaast is het in mijn vakgebied erg leuk om al die verschillende ondernemers en bedrijven bij te staan en te ondersteunen en is erg goed voor de ontwikkeling van kennis en vaardigheden."

Wilde je toen je jonger was dit werk al doen? Zo niet, wat dan wel?

"Het heeft nooit in de vriendenboekjes gestaan en had nooit bedacht dat ik eigenaar van incassobureaus zou gaan worden wanneer ik volwassen zou zijn.

In mijn jeugd had ik bedacht dat ik kinderarts zou worden of in de sportmarketing terecht zou komen."

Heb je in jouw werk ook dingen die erbij horen, maar die je liever niet doet?

"Zaken die noodzakelijk in ons werk zijn en waar wij via onze deurwaarders opdracht voor geven namens onze cliënten zijn de beslagleggingsprocedures.

Particulieren en bedrijven krijgen genoeg mogelijkheden om zaken minnelijk met ons op te lossen, echter ontkomen er niet aan om het soms via juridische procedures af te wikkelen."

Wat kun je vertellen over het leukste evenement waar je bij was van OiB?

"Er is vanuit OiB in 2018 een rally georganiseerd waarbij ik samen met Jelwo de Boer (Vigilat) een heerlijke netwerkdag heb gehad in het oosten en zuidoosten van Nederland.

Veel nieuwe contacten gelegd bij de tussenstops en afsluitende barbecue, meerdere horecagelegenheden konden zich profileren. We hadden mooi weer en de funfactor was enorm hoog die dag!"


Richard Sommer - eigenaar Straetus Incasso IJsselstreek, Arnhem en Apeldoorn
Straetus Incasso IJsselstreek

Website
Financiële dienstverlening Interview met een lid