Het was meteen BOEM! Ráák.

MYN

Chanti Janssen en Kim Stein bundelen de krachten: "Het was meteen BOEM! Ráák. Samen hebben we onze leden zoveel meer te bieden!"

Gek op avontuur. Vol overgave. Altijd het hart achterna. Dat is Chanti Janssen ten voeten uit. En waar haar wil is, volgt vanzelf een verrassende weg én nieuwe zakenpartner: Kim Stein sprankelt, overtuigt en is fan van korte lijnen. Niet verwonderlijk dat de twee zakenvrouwen elkaar gevonden hebben en vanaf 2020 samen het gezicht vormen van de succesvolle netwerkorganisatie Ondernemers in Bedrijf. Hoogste tijd voor een flitsinterview over hun carrières en ambities.

Jullie bundelen de krachten. Was het direct liefde op het eerste gezicht?

Chanti: "Eigenlijk wel. Het was meteen BOEM, ráák. Kim is ontwapenend. Ze barst van de energie en weet precies wat ze wil. Vanaf het moment dat ik haar sprak, wist ik dat we een ijzersterk duo konden vormen."

Kim: "Waar het vernieuwing en verbetering aangaat, zijn we allebei zeer gretig. Voor een andere invalshoek moet je van de gebaande paden af. Soms beginnen vanaf nul. Tegen de stroom in. Chanti is net zo eigenzinnig en gedreven als ik."

Waarom denk je, dat je zo geschikt bent voor een netwerkorganisatie?

Kim: "Ik ben van huis uit online marketeer. Vanuit die functie maakte ik bedrijven zo goed mogelijk zichtbaar en vindbaar op internet. Maakte ik online verbinding met (nieuwe) klanten. Die zakelijke verbinding is bij Ondernemers in Bedrijf ook aan de orde van de dag. Bovendien ben ik een sociaal dier. Ik houd van mensen om me heen. Wil graag de mens achter de ondernemer leren kennen. Dat is wat me boeit. Verbinding komt tot stand door gesprekken en verhalen, niet door het lomp rondstrooien van visitekaartjes."

Wat zijn jullie ambities voor Ondernemers in Bedrijf voor 2020?

Kim: "Op dit moment hebben we zo'n 600 betrokken leden. Die willen we het komende jaar nog effectiever met elkaar verbinden. Geen saaie ontbijtpitches of stijve netwerkborrels, maar hoogstpersoonlijke en verrassende events. Daarbij ben ik voortaan het eerste aanspreekpunt en verantwoordelijk voor alle operationele zaken."

Chanti: "Nu Kim erbij komt, kan ik me veel beter focussen op de strategische bedrijfsvoering. Heerlijk! Daarnaast blijf ik graag onze events bezoeken, maar geniet ik tegelijkertijd van de ruimte die ik krijg om nieuwe richtingen te verkennen: over een paar maanden start ik met mijn studie geneeskunde en komt mijn eerste dichtbundel uit."

Huh. Een dichtbundel en geneeskunde? Dat klinkt als heel wat anders?

Chanti: "Gelukkig wel. Want ambities ten spijt: vaak blijven we maar doen, wat we al die tijd al deden. Maken we veilige keuzes en gaat alles op de automatische piloot. Daar pas ik voor. De weg naar de minste weerstand is zo saai! Als tiener kreeg ik de diagnose acute leukemie. Een heftige periode, maar tegelijkertijd ook een mooie periode, want juist in die tijd heb ik geleerd door te zetten. Je kan vaak zoveel meer dan je denkt.

Ik heb de afgelopen jaren veel mensen op weg geholpen. Nu is het weer tijd om mijn eigen grenzen te verkennen en verleggen. Dat is ook meteen mijn tip voor het nieuwe jaar: stap eens een of meerdere dagen uit je bedrijf en durf nieuwe keuzes te maken. Een andere richting kan tot hele onverwachte, mooie dingen leiden. Probeer het maar eens uit!"


Intern
MYN

Website
Zakelijke dienstverlening Interview met een lid Nieuws vanuit MYN