Ibrahim Akkul - AV3

Leestijd: 0 minuten
NOBS film & video

NB: Dit blog is overgenomen van de oude website van Ondernemers in Bedrijf en is ouder dan 31 december 2018

... 

Wie ben je?

"Ik ben Ibrahim Akkul, mede-eigenaar en het gezicht van AV3 Bedrijfs- en Promotiefilms. Ik ben 34 jaar en woon in Zutphen. Sinds 2000 zelfstandig ondernemer, eerst in Zutphen, en sinds 2003 in Arnhem."

Wat is AV3 voor bedrijf?

"AV3 is een videoproductiebedrijf dat vanuit Arnhem films maakt voor bedrijven uit heel Nederland. Wij werken met 7 man aan de verschillende producties. Daarnaast werken we met een vaste groep van freelancers en hebben we 2 tot 4 stagiaires in huis."

Welke diensten leveren jullie zoal?

"Wij maken voorlichtingsfilms, bedrijfsfilms, instructiefilms en we doen registraties van evenement en bijeenkomsten. Dit doen wij van A tot Z, van het script tot en met de opnames, de montage, de kleurcorrectie en de oplevering voor diverse (online)media. Ook verzorgen wij montages op locatie die bijvoorbeeld direct voor vertoning op een evenement gebruikt worden."

Waarin onderscheiden jullie je?

"Wij denken graag mee met de klant, maar durven ook zeker kritisch te zijn naar de klant toe. Daarnaast werken we met z'n allen aan een project, waardoor ieder zijn eigen expertise en input kan leveren voor het beste resultaat. Wij richten ons specifiek op de middenmoot van het bedrijfsleven, voor zeer concurrerende prijzen omdat we goedkoop en effici?nt kunnen produceren. We hebben verschillende camera's en kiezen per productie wat nodig is voor het juiste resultaat. We hebben alles in eigen huis!"

Wanneer moet je contact met jullie opnemen?

"Als je een videoproductie wilt voor bijvoorbeeld de promotie van je bedrijf, een instructievideo van je nieuwe product, een visuele toevoeging aan het jaarverslag of de presentatie ervan, een testimonial van je klant of personeel, een spetterende openingsfilm tijdens je congres, of een compilatiefilm van je evenement. Voor deze en andere vragen moet je absoluut eens contact met ons opnemen! Wij zijn een enthousiast team van media professionals die voor elke productie op zoek gaan naar de juiste inzet van mensen en middelen voor het beste resultaat."

Waarom zou je als ondernemer een bedrijfsfilm laten maken?

"Met de opkomst van het internet is de bedrijfsfilm in een stroomversnelling terecht gekomen en de afgelopen jaren met de komst van Youtube en de groei van Social Media niet meer weg te denken. Binnenkort is gevonden worden via Youtube net zo belangrijk als gevonden worden via Google. Als je op internet op zoek bent naar informatie dan wil je in een korte tijd ge?nformeerd worden over een bepaald onderwerp of bedrijf. Daarvoor kan je lange teksten gaan lezen, maar nog altijd geldt: beelden zeggen meer dan 1000 woorden. Je zal eerder een filmpje starten dan een pagina tekst lezen. De film moet uiteraard wel kort en bondig zijn, en vanaf de eerste seconde de aandacht van de kijker pakken. Maar daar zijn wij juist heel goed in!"

Hoe is het bedrijf ontstaan?

"AV3 is ooit ontstaan als dochterbedrijf van NOBS film & video. NOBS groeide met haar klanten mee en bediende op deze manier een bepaald segment in de markt, en werd al snel te duur voor de kleine bedrijven met kleine budgetten. Daarvoor werd AV3 opgezet, gerund door startende ondernemers met NOBS als ervaren leermeester en coach. En eigenlijk is dat nog steeds zo, al is AV3 ook gegroeid en zijn er weer nieuwe starters in huis die de onderkant van de markt gaan bedienen."

Hoe ben je ooit in het ondernemerschap gerold?

"Enthousiasme voor het vak, en de juiste mensen tegen komen. Eind jaren '90 leerde ik de grondleggers van NOBS kennen en zij hebben mijn enthousiasme kansen gegeven waardoor ik het vak heb geleerd en me verder heb kunnen ontwikkelen tot de ondernemer die ik nu ben. Samen met de twee vennoten en een fantastische team van medewerkers geniet ik elke dag nog van het avontuur dat direct na mijn HAVO begonnen is."

Wie is jullie doelgroep?

"De doelgroep van AV3 is het voor een groot deel het MKB. Maar wij werken ook veel voor overheden en organisaties in zorg en onderwijs. Ons werkgebied is heel Nederland."

Hoe ziet jullie toekomst eruit?

"Onze toekomst ziet er goed uit, het is een markt waarin de ontwikkelingen van de techniek razend snel gaan, maar waarin wij ons niet gek laten maken. We ontwikkelen graag mee, maar kijken ook goed naar waar onze klant behoefte aan heeft. En dat is een succesformule die al bijna 15 jaar duurt."

Waar willen jullie staan over 5 jaar?

"Dat vind ik altijd een lastige vraag. Ik kijk zeker wel naar de toekomst, maar ben van nature erg flexibel en beweeg met de markt mee. AV3 zal over 5 jaar voor nog meer toonaangevende merken en bedrijven in Nederland werken, maar zeker ook voor het prachtige MKB in de regio Arnhem."

Nieuwe ontwikkelingen in de toekomst?

"We zitten midden in de uitrol van een platform waarbij startende ondernemers in film en web een kans krijgen om hun eigen bedrijf op te zetten en te laten groeien. Wij bieden hen kantoorruimte, faciliteiten, een auto en heel veel kennis en ervaring. Juist door te delen kunnen we van elkaar leren. Kijk maar eens op xyxy.nl."

Wat vind je van Arnhem in Bedrijf?

"Arnhem in Bedrijf is een mooie club van ondernemers uit verschillende sectoren. De bijeenkomsten en evenementen die tot nog toe georganiseerd zijn hebben zeker een toegevoegde waarde voor de leden. Ik werk door het hele land en spreek veel verschillende ondernemers, maar in Arnhem ken ik maar weinig ondernemers, en dat is juist zo leuk aan deze club, je leert snel veel mensen kennen en kan leren van elkaars kennis en visie op ondernemerschap."


Mede-eigenaar
NOBS film & video

Website
Zakelijke dienstverlening Interview met een lid