"Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan"

Leestijd: 0 minuten
MYN

Joyce van Buuren-Braun: creatief, altijd positief en ondernemend van aard. Een aanwinst voor het team van Ondernemers in Bedrijf: je komt Joyce straks vooral tegen in de regioclubs rondom haar woonplaats Zeist. Bijkletsen met Joyce over jouw mogelijkheden bij onze netwerkclub is hoe dan ook een feestje.

“Na mijn opleiding NIMETO in Utrecht heb ik gewerkt voor verschillende werkgevers als etaleur, decorateur, interieurstylist, 3D-tekenaar en vertegenwoordigster. Naast mijn werk vond ik het altijd heel leuk om bezig te zijn met klussen, dingen zelf te ontwerpen en dan vervolgens maken. Uiteindelijk ben ik voor mijzelf begonnen als 3D-tekenaar, maar miste het toch echt om met mijn handen bezig zijn.

Door gefrustreerd te zijn over het zoveelste vogelhuisje/voerhuisje dat z’n rieten dakje verloor, door z’n pootjes zakte etc. is Fogelhuis ontstaan aan de keukentafel, samen met mijn neef Bjorn.”

Meer over Fogelhuis vind je op de website.

Wat staat er nog op je bucketlist?

"Op mijn bucketlist staat een leuke/mooie rondreis met het gezin met onze eigen Land Rover Defender met een daktent erop. De auto is er al, de daktent nog niet en ik moet mijn man nog ompraten."

Ben jij een trendsetter, trendvolger of trendloos?

"In mijn privéleven ben ik redelijk trendloos, Ik waardeer oude gebouwen, oude ‘spullen’ dan wel van de bekende designers. Maar wat mijn werk op dit moment aan gaat denk ik dat ik een redelijke trendsetter ben. Zoals de slogan zegt: niet zomaar een Fogelhuis, maar uniek in zijn soort."

Wat vind je het leukste aan ondernemen?

"Het leukste aan ondernemen is dat je zelf je keuzes maakt in; mensen, tijd, locatie, etc. etc. alles is een mogelijkheid en als je het iets lijkt dan ga je die mogelijkheid benutten."

Waar zou je voor kiezen als je je studie over mocht doen?

"De studie die ik zou doen zou meer in de richting van de bouwwereld zijn. Het is een wereld die zoveel facetten heeft en waarbij je zoveel kanten uit kan. En ik vind het ook nog eens heel leuk en interessant."

Wat moet iedere ondernemer volgens jou weten om zijn of haar bedrijf tot een succes te maken?

"Hierbij hou ik de welbekende quote van Pippi aan: Ik heb het nog nooit gedaan, dus denk wel dat ik het kan. Soms moet je ook gewoon lekker in het diepe springen als ondernemer."

Wat vind je het leukste aan netwerken? 

"Het leukste van netwerken vind ik dat je met verschillende mensen en bedrijfstakken in aanraking komt. Je leert mensen kennen waarmee je een goede zakelijke relatie op kan bouwen, ook mensen die je weer verder kunnen helpen en je komt ook weer via via in contact met partijen waar je misschien wel van hebt zit te dromen."

Niet heel langdradig, maar dat ben ik ook niet 😜


Joyce van Buuren-Braun - Eigenaar Fogelhuis & Regiomanager
MYN

Website
Zakelijke dienstverlening Interview met een lid Nieuws vanuit MYN