Ledeninterview MYN - InterARC

Leestijd: 0 minuten
interARC

6 vragen aan InterARC eigenaar Maud van Hees

InterARC is een interieurarchitectuur bureau. InterARC vertaalt een klantvraag in fysieke, ruimtelijke oplossingen. Maar belangrijker nog: interARC inspireert en daagt uit, om verder te kijken dan het hier en nu. Het ondernemersmotto van eigenaar Maud van Hees: 'durf af te wijken van het gebaande pad, met toekomstbestendige en unieke interieurs als resultaat'.

InterARC richt zich op bedrijven die het geluk van hun medewerkers voorop stellen en zich actief willen inzetten om klimaatverandering te beperken. Bedrijven in transitie; denk aan groei, krimp, andere manier van werken, een nieuwe identiteit of merkpositionering. De 6 vragen leggen we dit keer voor aan MYN netwerkclub lid en InterARC eigenaar Maud van Hees.

Vraag 1: Welke persoon (bekend of onbekend) intrigeert jou en waarom?

Architect Thomas Rau heeft de hele consumptie wereld aan het denken gezet met zijn ideeën. Hij bedacht onder andere Light as a Service en het Materialen paspoort. Deze Duitse architect, woonachtig in Amsterdam, wist door zijn werk onder meer de ARC13 Oeuvre Award in de wacht te slepen.

Vraag 2: Wilde je altijd al op de plek wonen waar je nu woont?

Zeker niet! Winterswijk, wie wil daar nou wonen? Dat is toch het einde van de wereld? Tijdens onze zoektocht naar een plek waar ik met mijn gezin letterlijk 'groener' zou kunnen gaan leven hebben we heel veel plekken bezocht, maar Winterswijk bleef onderaan ons lijstje staan. Totdat er een boerderij in Winterswijk Corle te koop kwam die ons zo tot de verbeelding sprak dat we hier toch zijn gaan kijken. Vanaf dat moment was er geen weg meer terug: we waren op slag verliefd op het prachtige buitengebied met zijn adembenemende coulisselandschap! Dat we nu op grote afstand wonen van onze familie en vrienden is soms moeilijk, maar is het ook meer dan waard!

Vraag 3: Hoe bewaak je de balans tussen werk en privé?

Ik heb een kantoorruimte, op 15 minuten fietsen van huis. Hier kan ik letterlijk aan het eind van de dag de deur achter mij dichttrekken en mijn werk achterlaten. Het fietstochtje aan het begin én einde van een werkdag speelt ook een belangrijke rol. Dit geeft me de tijd om mijn gedachten los te laten, frisse lucht op te snuiven en vervolgens lekker thuis te komen.

Vraag 4: Hoe komt het dat je bent gaan ondernemen?

Ik wil dingen graag op mijn eigen manier doen. En ik wilde betekenisvolle, milieuvriendelijke interieurontwerpen van hoge kwaliteit maken. Daarnaast was ik erachter gekomen dat door projecten geheel alleen te doen - van het eerste klantcontact tot en met het begeleiden van de uitvoering - ik veel meer controle had over de kwaliteit van het werk. En dat mijn werk stukken efficiënter, divers en leuker werd.

Vraag 5: Wat is de belangrijkste reden om jullie als bedrijf in te schakelen?

De belangrijkste reden is de creatieve, out-of-the-box oplossingen die wij kunnen verzorgen. Een kleurtje of stoel uitkiezen kan iedereen, maar het gaat juist om de totaaloplossingen waarbij functionaliteit, beleving, techniek en esthetiek samenkomen. Dat is waar wij als interieurarchitecten van toegevoegde waarde kunnen zijn. Soms zijn die oplossingen heel groots en complex, maar soms is de oplossing juist veel simpeler dan je van tevoren ooit had gedacht.

Vraag 6: Wat is de mooiste samenwerking die je uit netwerken hebt gehaald?

Door één van mijn contacten uit mijn netwerk ben ik gelinkt aan een kringloopwinkel/organisatie. Daar werk ik nu mee samen en worden door mij ontworpen interieurs voorzien van passend hergebruikt meubilair. Erg leuk!


Maud van Hees
interARC

Website
Interview met een lid Blog van een lid