ITeamplay: “IT’ers zijn geen verlegen, brildragende jongens meer”

Leestijd: 0 minuten
ITeamplay

ITeamplay is gespecialiseerd in alle disciplines die in een IT-omgeving voorkomen. Werkplek, internettoegang, netwerk, Wifi, Office en e-mail. Het bedrijf is gevestigd in Nijmegen en vandaaruit zorgen eigenaren Niels van Kampen en Marco Blonk ervoor dat ondernemers zonder zorgen én op een veilige manier aan het werk kunnen.

ITeamplay is opgericht door Niels van Kampen en Marco Blonk

Niels woont in Apeldoorn. Marco woont in Schijndel.

Marco: “Ons bedrijf is in het midden gevestigd, in Nijmegen. Zo hebben we een breed gebied waarin wij actief zijn.”

Niels: “Onze visie is dat iedereen altijd en overal op een veilige manier moet kunnen werken met hun IT-omgeving en dat dit een voorspelbare kostenpost moet zijn.”

Over Niels en Marco

Niels van Kampen is samen met Marco Blonk eigenaar van dit snelgroeiende IT-bedrijf. Die groei zit hem volgens Niels in het feit dat ITeamplay geen uurtje factuurtje hanteert, maar vast vooraf vastgestelde afspraken maakt met haar klanten en daarbinnen een hoog servicelevel biedt.

“Veel IT-bedrijven zijn gericht op het verkopen van ‘uren’. Zoveel mogelijk declarabele uren verkopen, zonder daarbij echt te denken aan de klantwensen. Wij hebben gekozen voor abonnementen voor een vast bedrag per maand. Zo weten onze klanten vooraf precies waar ze aan toe zijn en hoeven wij minder tijd te besteden aan het verkopen van uren.”

Hiervoor heeft ITeamplay meer tijd over om haar klanten te helpen en een optimale dienstverlening te bieden. Ze bieden dus een hoge mate van flexibiliteit en functionaliteit.

Niels: “Onze doorlooptijden zijn een stuk korter dan de gemiddelde doorlooptijd en dat komt door de gestandaardiseerde oplossingen die wij gebruiken waar dat mogelijk is. We combineren de nieuwste innovaties met een stuk automatisering. En dat zorgt voor een forse tijdbesparing in het werkproces, zowel voor ons als voor onze klanten.”

Netwerken

Zowel Niels als Marco hebben een IT-achtergrond, waarbij ze in dienst van bedrijven op de IT-afdeling werkten. Omdat ze zagen dat er hier en daar nog wel wat voor verbetering vatbaar was, kozen ze er in 2018 voor om een eigen IT-bedrijf op te richten dat als allround IT-partner voor het MKB actief is. Al vrij snel kwamen beide mannen erachter dat netwerken dé manier is om het bedrijf op de kaart te zetten.

Niels: “Gelukkig zijn we geen verlegen, blanke, brildragende IT-jongens meer, want dat gestigmatiseerde beeld hebben sommige mensen nog altijd als ze aan IT of ICT denken. Wij vinden het juist heel leuk om te netwerken en in contact te komen.”

“Vooral aan het netwerken om nieuwe mensen te ontmoeten”

En dat netwerk zetten ze bij ITeamplay ook slim in.

“Wij leren veel van andere mensen die namens andere bedrijven uit andere branches aanwezig zijn op de netwerkevents die wij bezoeken. Ook gebruik ik de contacten die ik opdoe bij het ene event om ze te introduceren bij andere netwerkclubs. Hierdoor groeit het netwerk om ons heen snel en ontstaat er een gunfactor om ook handel onze kant op te schuiven. Wij zijn niet op netwerkevenementen of bij netwerkclubs aangesloten om nieuwe klanten te scoren, maar om nieuwe mensen te leren kennen. En als daar een klik is, dan vinden wij het natuurlijk wel heel leuk als één of meerdere nieuwe contacten ook nieuwe klanten worden.”


Niels van Kampen en Marco Blonk
ITeamplay

Website
Zakelijke dienstverlening Interview met een lid