Joyce van Buuren-Braun: “Samen ben je sterker”

Fogelhuis

Iedereen kent ze wel: de huisjes die worden opgehangen in tuin en aan gevels om vogels in te laten broeden of om ze eten te geven. De zogeheten Fogelhuisjes. En nee, dat schrijven we niet verkeerd, want ondernemer Joyce van Buuren-Braun heeft het traditionele concept van het vogelhuisje een eigen draai gegeven en zo ontstond haar bedrijf Fogelhuis.

Fogelhuis - geen standaard vogelhuis

"Na mijn opleiding NIMETO in Utrecht heb ik gewerkt voor verschillende werkgevers. En in verschillende functies. Als etaleur, decorateur, interieurstylist, 3D tekenaar en vertegenwoordigster. Naast mijn werk vond ik het altijd heel leuk om bezig te zijn met klussen, dingen zelf te ontwerpen en dan vervolgens maken. Na vele omwegen ben ik uiteindelijk voor mijzelf begonnen als 3D-tekenaar, maar miste het tóch om met mijn handen bezig zijn.

Ik kreeg elk jaar een vogelhuisje op mijn verjaardag. Maar die hield het nooit het hele jaar vol. Dat frustreerde me. Of het zakte door zijn pootjes. Of het verloor het rieten dakje. Allemaal doemscenario's die ik zat was. Zo ontstond het idee voor Fogelhuis, simpelweg aan de keukentafel. 

Meer over het merk Fogelhuis en de vogelhuisjes zelf vind je op mijn website!" 

Win-win

Joyce - ondernemer, moeder van Bella (5) en Frits (4), partner van Paul - heeft in de afgelopen jaren een behoorlijk netwerk opgebouwd in haar woonplaats Zeist.

“Mijn motto is samen ben je sterker. In je eentje kan je óók heel veel, maar als je elkaar helpt en steunt kan je mooie win-winsituaties creëren. Daarbij is mijn uitgangspunt om iedereen in zijn of haar waarde te laten. Samenwerken is mooi en prima, maar laat de specialist de specialist zijn.”

Joyce is regiomanager voor MYN in Amersfoort en de nieuwe club Zeist! 

Het ondernemerschap is Joyce niet vreemd en dat is ook één van de belangrijkste redenen waarom ze begonnen is als regiomanager bij MYN.

“Ik ken Kim (Stein, red.) al heel lang, van oorsprong van onze gezamenlijke passie voor paarden. Toen Kim begon met Ondernemers in Bedrijf kregen we het opeens over samenwerken. Vandaaruit is het idee ontstaan om bij MYN te komen werken, om mensen uit de regio Amersfoort-Zeist met elkaar in verbinding te brengen. Daar word ik echt blij van, maar ook van ondernemen word ik blij. Als het lukt om mensen bij elkaar te brengen dan geniet ik daar echt van.”

“Niks moet en alles mag”

Joyce is zeer ambitieus richting de toekomst.

“Ik ben geen salestijger die je met allerlei termen en theorieën om je oren gooit om m'n ambities te verwoorden. Maar ik geloof er wel in dat als je ding doet en je doet dat goed, dan realiseer je groei. En dat is mijn plan bij MYN: groeien door een mooi netwerk op te bouwen. Mensen kunnen bij MYN lekker zichzelf zijn. En juist daar heb ik ongelooflijk veel zin in.”


Joyce van Buuren-Braun
Fogelhuis

Zakelijke dienstverlening Interview met een lid Nieuws vanuit MYN