Jurgen Altena en Arrian van Kooten - Eigenaren AvK Bouwpartners

Leestijd: 0 minuten
Avk Bouwpartners B.V.

NB: Dit blog is overgenomen van de oude website van Ondernemers in Bedrijf en is ouder dan 31 december 2018

... 

AvK Bouwpartners is gestart in 2008. Jurgen en Arrian zijn beide geboren en getogen in Goor en kennen elkaar al jaren. De basis voor een onderneming is reeds gelegd tijdens de studie, beide afgestudeerd op Saxion Hogeschool Jurgen op Bouwtechnische Bedrijfskunde en Arrian op Bouwkunde.

Na deze studies hebben beide eerst een aantal jaren werkervaring opgedaan. Toch begon eind 2007 'het ondernemen' te kriebelen. Het was tijd voor een nieuwe uitdaging. Na het schrijven van een ondernemersplan werd er vanuit huis een begin gemaakt met AvK Bouwpartners. Door een vliegende start was een half jaar later de verhuizing na een kantoorruimte en één fulltime medewerker een feit!

Wat zijn de werkzaamheden van AvK Bouwpartners?

Arrian: "We zijn een allround bouwkundig adviesbureau. We verrichten tekenwerkzaamheden, berekenen bouwkosten en kunnen ook nog het bouwmanagement doen. Dit doen wij voor particulieren, architecten, aannemers, woningbouwverenigingen en overheid. Qua projecten kun je denken aan verbouw van een woning/bedrijfsruimte tot complete nieuwbouw van appartementencomplex of school."

Waar onderscheiden jullie je in?

Jurgen: "Het is vooral de samenstelling van diensten en de aanpak van projecten waarin wij anders zijn dan de meeste adviesbureaus. Met de combinatie van tekenen en bouwkosten onderscheiden wij ons in de markt. Ook zijn de communicatielijnen kort doordat we een klein bedrijf zijn en mede hierdoor kunnen wij een zeer goede service bieden. Een opdrachtgever heeft voor zijn project bij ons één aanspreekpunt en deze begeleidt hem door het gehele bouwproces heen. We willen voor elke opdrachtgever een echte 'bouwpartner' zijn."

Wat is jullie werkgebied?

Jurgen: "We werken echt door het hele land. We kunnen de ene dag in het zuiden bezig zijn en de volgende dag zitten we in de auto naar het westen. We spenderen heel wat uurtjes in de auto! Ook werken we af en toe regionaal, maar dat zouden graag nog wat meer doen."

Wat willen jullie betekenen voor de regio?

Arrian: "We willen graag een regionaal bekend adviesbureau zijn. Het zou prettig zijn om nog meer werk te kunnen genereren uit de regio. Het is fijn om in dezelfde regio te werken als waar we wonen. Je spreekt toch dezelfde "taal" en dat is fijn werken. Natuurlijk is minder reistijd ook prettig!"

Van welke netwerkorganisaties zijn jullie nog meer lid?

Jurgen: "We zijn ook lid van Goor Collectief. Omdat we zelf de productie doen van het bedrijf hebben we weinig tijd om ook nog allerlei netwerkbijeenkomsten af te lopen. Daar gaat gewoon veel tijd en energie in zitten."

Arrian: "We hadden ook een vrij groot netwerk toen we begonnen met AVK Bouwpartners. Dat hadden we opgebouwd in de tijd dat we nog voor een baas werkten. Daarbij is het voor ons toch anders dan voor bijvoorbeeld een assurantieadviseur. Die kan, bij wijze van spreken, iedere dag nodig zijn. Maar er hoeft niet dagelijks verbouwd te worden."

Wat is de toegevoegde waarde van Hof van Twente in Bedrijf?

Arrian: "Het is een mooie manier om meer regionale naamsbekendheid te krijgen en ons netwerk uit te breiden."

Jurgen: "Daarbij is het leuk om van het begin af aan lid te zijn van een businessclub."

Hoe gaan jullie bijdragen aan de groei van Hof van Twente in Bedrijf?

"Als het goed bevalt zullen we het zeker aanraden bij andere bedrijven. Het doel is tenslotte om mensen te leren kennen maar ook om ons huidige netwerk in stand te houden. We gaan dit jaar dan ook zeker een introducé meenemen."


Eigenaren
Avk Bouwpartners B.V.

Website
Bouw Interview met een lid