Leontien Wolters - Directeur van Match4U

Leestijd: 0 minuten
MYN

NB: Dit blog is overgenomen van de oude website van Ondernemers in Bedrijf

...

Mensen met elkaar verbinden, dat is de drijfveer van Leontien Wolters, directeur van Match4U uit Lochem. Na haar studie communicatiewetenschappen begon haar loopbaan bij toeval in de uitzendbranche. Dat bleek een gouden match. Ze specialiseerde zich in deze branche en zette in het voorjaar van 2018 succesvol de stap naar ondernemerschap. Leontien vertelt ons over ambitie, werkelijk contact, Starbucks en een verre reis.

Wat is Match4U voor organisatie?

"Al 15 jaar maakt Match4U zich sterk voor arbeidsbemiddeling in de regio. De nadruk ligt op het uitzenden en detacheren van mensen. Ons werkveld strekt zich uit van Lochem tot en met de Stedendriehoekregio en de noordkant van Twente zoals Holten en Rijssen. We werken met 16 mensen elke dag met veel plezier aan het bij elkaar brengen van mens en werk.”

Kun je iets vertellen over jullie ambitie?

“Recentelijk zijn we verhuisd naar een A-locatie in Lochem met veel ruimte voor ontvangsten en comfortabele werkplekken. Deze locatie past bij onze ambitie om verder te groeien; er kunnen op termijn met gemak 22 mensen werken. Daarnaast willen we innovatief en onderscheidend blijven. We hebben bijvoorbeeld als eerste MKB’er in Nederland een Starbucks-on-the-go. Dat concept sluit naadloos aan bij onze professionaliteit en kwaliteit. En koffie brengt natuurlijk mensen samen, precies wat wij ook doen.”

Waarmee onderscheidt Match4U zich?

“We willen dichtbij en bereikbaar zijn voor de mensen die voor ons en met ons werken of willen werken. We hechten daarom veel waarde aan het persoonlijk contact, mensen werkelijk ontmoeten. Een goede bemiddeling gaat tegenwoordig veel verder dan alleen een cv met feiten. Onze meerwaarde is dat we de mensen (zowel kandidaten als opdrachtgevers) écht kennen en hen daardoor veel beter aan elkaar kunnen koppelen. We zijn proactief en proberen altijd nét dat ene stapje verder te gaan voor een optimaal resultaat.”

Waar ben je trots op?

“We willen bij Match4U vooruit en we blijven ons ontwikkelen als organisatie. Dat is iets wat ik niet alleen kan, dat doen we met het hele team. Ik ben ontzettend trots op wat we hier met z’n allen neergezet hebben.”

Wat is kenmerkend voor jouw ondernemerschap?

"Wat heel erg bij mij hoort is kansen zien en daarvoor gaan. In de dagelijkse aansturing ben ik redelijk strak en ik werk resultaat- en doelgericht. De menselijke maat is daarbij altijd het uitgangspunt. Verder staat ondernemen voor mij ook voor actieve samenwerkingen. Ik sponsor bijvoorbeeld liever door actief deel te nemen aan een project, dan door een advertentie te plaatsen. Ook hier geldt dat persoonlijk contact uiteindelijk meer oplevert en je bovendien beter kunt laten zien wie je bent.”

Wat is jouw drijfveer?

“Ik heb altijd gewerkt uit liefde voor het vak, omdat ik het ontzettend leuk vind om mensen bij elkaar te brengen. Ik vind het prachtig dat ik zo een bijdrage mag leveren aan menselijke groei: op welke manier kun jij groeien en hoe kan ik dat faciliteren vanuit mijn rol.”

Heb je een favoriete vrijetijdsbesteding?

“In mijn vrije tijd ben ik graag buiten. Ik loop hard, wandel en golf. Ik ga graag uit eten en ik vind het fijn om met ons gezin leuke dingen te ondernemen.”

Heb je een droom?

“Ik ben getrouwd en heb twee puberkinderen en ik zou heel graag met mijn gezin nog eens een echt verre reis maken. Ik heb Indische roots, dus daar wil ik ooit wel iets mee doen.”


Directeur - Match4U
MYN

Website
Zakelijke dienstverlening Interview met een lid