Louis Post - Auxzenze

Leestijd: 0 minuten
MYN

NB: Dit blog is overgenomen van de oude website van Ondernemers in Bedrijf en is ouder dan 31 december 2018

... 

Wie zijn de gezichten achter Auxzenze?

Louis Post en Marco Schenk zijn samen de gezichten achter Auxzenze, Zutphens grootste dienstverlener op het gebied van ICT. Met een co-locatie in Amsterdam is Auxzenze in de afgelopen vijftien jaar uitgegroeid tot een ICT dienstverlener van formaat. Waar Marco meer de operationele kant van Auxzenze aanstuurt, houdt Louis zich voornamelijk bezig met de commerciële kant. Een samenwerking die beide al jaren goed bevalt.

Welke diensten levert Auxzenze?

"Auxzenze heeft als belangrijkste producten Virtual Office, Remote beheer en de EPO ICT -monitoring tool," vertelt Louis. " Virtual Office is als het ware een werkplek online. Je eigen desktop is via internet 24/7 overal beschikbaar. Je logt in en je krijgt via je eigen dashboard je bureaublad en/of applicaties te zien en kunt vandaar uit werken. Synchronisatie met bijvoorbeeld je Smartphone is een standaard feature binnen Virtual Office. Ook de back-up, licenties, het beheer en antivirus programma's e.d. zit er allemaal bij inbegrepen. Het werken in de "Cloud' waar iedereen het vaak over heeft, suggereert dat je dan niet weet waar je data staan. Eigenlijk is het een heel beangstigend idee wat er allemaal mee kan gebeuren en gebeurt. Zo is de NSA (Amerikaanse geheime dienst) de laatste tijd veel in het nieuws. Bij ons staat alles veilig en op een vaste plek. Wij noemen ons Virtual Office dan ook een Private Cloud oplossing. Wij hechten daarbij heel veel waarde aan veiligheid en privacy van gegevens. Dat moet ook wel, want veel van onze klanten zijn grote overheid- en zorginstellingen en MKB. Je moet er niet aan denken dat privacy gevoelige gegevens op straat komen te liggen. Daarom beschikken wij over onze eigen servers, die op een streng beveiligde locatie op Nederlands grondgebied staan. Altijd toegankelijk voor ons, want dataveiligheid en toegankelijkheid hebben we zeer hoog in het vaandel staan.

Remote beheer (=Systeem- en Netwerkbeheer op afstand) is voor klanten die aan een (extra) systeembeheerder / netwerkbeheer op de loonlijst geen behoefte hebben of door interne projecten niet voldoende tijd kunnen besteden aan het onderhouden van hun bedrijfsnetwerk. Remote beheer kan dan een uitkomst zijn. Voor bedrijven is het, indien zij daar aan toe zijn, mogelijk om vanuit een beheer op afstand oplossing naar een Private Cloud oplossing te groeien. In de praktijk kan dat ook een hybride oplossing betekenen.

De EPO ICT-Monitoring tool is een door onszelf ontwikkeld software programma, waarbij we onze hele dienstverlening proactief in de gaten houden en in kunnen spelen op afwijkingen. Wil je bijvoorbeeld gewaarschuwd worden als 80% van je geheugen vol is, of pas als 95% vol is. Alle afwijkingen in processen en systemen kunnen we zo goed in de gaten houden en op tijd inspelen. Deze EPO ICT-monitoring tool bieden wij uiteraard ook als product aan, waarmee bedrijven ook zelf instaat zijn hun ICT, processen en diensten te bewaken. Daarnaast bieden we natuurlijk ook gecombineerde oplossingen aan. Stel je mailserver is verouderd, maar de rest voldoet nog prima. Dan kun je de mailserver bij ons hosted (als dienst) afnemen, en de rest houd je in eigen beheer, of je laat het Auxzenze op afstand beheren. Zo is maatwerk altijd mogelijk."

Wat is jullie USP?

"Dat we maatwerk leveren. We hebben eigen programmeurs in dienst die echt alles aan elkaar kunnen knopen en die voor elk probleem een oplossing hebben. Ik durf best te stellen dat juist de combi van de standaardpakketten, die we natuurlijk ook bieden, en het maatwerk ons onderscheid van anderen. Daarnaast hebben we een eigen supportdesk waardoor we 24/7 bereikbaar zijn."

Wat is jullie "Why"?

"Wij geloven dat data voor een klant heilig en belangrijk zijn. Ze zijn vaak het hart van een bedrijf en als daar wat mee gebeurt; daar wil je niet aan denken. Je wilt niet dat anderen kunnen meekijken in jouw gegevens. Daarom ontzorgen wij onze klanten met hun hele ICT en/of adviseren hoe ze hun gegevens veilig kunnen beheren. Want als je een gerust gevoel hebt dat je data veilig opgeslagen en beheerd worden, kun je je vol op je eigen onderneming storten. Ik durf te stellen dat we enorm veel kennis en kunde in huis hebben om voor onze klanten risico's tot een minimum te beperken!"

Tot slot: Wat vind je van ZIB?

"Ik vind het een open en laagdrempelige netwerkclub met een leuke mix van ondernemers. De bedrijfspresentaties vind ik leuk, omdat je dan ziet hoe anderen het doen. De missie verbinden staat me erg aan want ik geloof dat door met elkaar samen te werken, je veel sterker staat. Daar geloof ik heilig in!"


Directeur
MYN

Website
Zakelijke dienstverlening Interview met een lid