Maarten Bierman - Pinterestexpert: "In 2015 was ik roepende in een woestijn"

The Pinfluencers

The Pinfluencers, Masters in Pinterest is één van de slechts drie officieel gecertificeerde bedrijven die in Nederland Pinterest vertegenwoordigen. Pinterest is een visuele online zoekmachine waar mensen op zoek zijn naar inspiratie en ideeën mét een koopintentie. En het is juist díe koopintentie wat ervoor zorgt dat Pinterest zakelijk interessant is voor retailbedrijven.

Over The Pinfluencers

Pinterest is een nog grotendeels onontgonnen gebied voor zakelijk Nederland. The Pinfluencers eigenaar Maarten Bierman: “Toen ik startte met mijn bedrijf in 2015, wist ik dat ik een lange adem moest hebben, want Pinterest was toen in Nederland nog niet bekend. Daar was dus echt tijd voor nodig.”

Pinners - zoals de gebruikers van Pinterest genoemd worden - zijn gericht op actie: ze kopen, maken of doen. Maarten ziet dat steeds meer bedrijven en merken dit kanaal inzetten om hun doelgroep te bereiken. Dat kan in de verschillende fases van de klantreis: SEE (merkbekendheid), THINK(oriënteren) en DO (kopen).

Pinterest is een vreemde eend in de bijt. En niet te vergelijken met bijvoorbeeld Facebook of Instagram of TikTok. Zoals eerder gezegd: het is geen social media.

Pinterest heeft maar één concurrent: Google.

The Pinfluencers bieden vier diensten aan:

  1. Opzet van een zakelijk Pinterest account
  2. Accountbeheer
  3. Het verzorgen van Pinterest marketingcampagnes
  4. Pinterest workshops en trainingen

Pinterestborden

Google indexeert Pinterestborden. Dat betekent dat bedrijven die Pinterest inzetten hoog in de zoekresultaten te vinden zijn. Zichtbaar op Pinterest zijn verhoogt dus ook de vindbaarheid van je website of webshop op Google.

Eigenlijk zou je Pinterest nog het beste kunnen omschrijven als een shoppingplatform.

“Dat noemen we in onze branche ‘social commerce’. Vooral voor retailers die actief zijn wonen, eten en drinken, DIY, reizen en hospitality biedt dit platform veel mogelijkheden. Zowel online als offline.”

Over Maarten Bierman

Maarten Bierman is sinds 2007 ondernemer. Via enkele banen in de ICT kwam Maarten zeven jaar geleden in de online marketing wereld terecht.

“In de afgelopen jaren heb ik geleerd dat de aanhouder wint en dat je alleen door je schouders eronder te zetten en niet op te geven je doel bereikt. Die insteek geldt ook voor mijn privéleven. Als er op wat voor vlak dan ook zaken tegenzitten krijg ik juíst energie om door te zetten.”

Maarten is visueel ingesteld en heeft een fotografisch geheugen. Wel handig als je een groot gedeelte van de dag bezig bent met foto’s en video’s. Daarnaast gaat hij graag de natuur in met zijn fotocamera. Dingen ontdekken, waar veel pinners Pinterest óók voor gebruiken. Fotografie is voor zijn manier om afstand te nemen van het drukke dagelijkse zakelijke leven.

“Ik kan daar helemaal in opgaan”, zegt Maarten enthousiast.

Netwerken

Voor Maarten is netwerken een middel om Pinterest onder de aandacht te brengen.

“Tijdens netwerkevents krijg ik de kans om goed uit te leggen en te laten zien wat Pinterest voor een bedrijf kan betekenen. Toen ik in 2015 begon, was ik een roepende in de woestijn, maar gelukkig ik vind steeds vaker een luisterend oor. Ondernemers zoeken steeds nieuwe manieren om hun product of dienst onder de aandacht te brengen. Pinterest groeit snel, ook in Nederland. Het is nu is een goed moment om met Pinterest aan de slag te gaan."

Halen en brengen

Dat netwerken ook echt helpt om als ondernemer te groeien, ondervond Maarten al op meerdere momenten tijdens netwerkevents waaraan die hij met The Pinfluencers bezocht.

“Ik ga altijd naar netwerkevenementen met het idee dat er achter ieder persoon een mooi netwerk schuilt. Het gaat mij er niet om wat ik kan halen, maar juist wat ik kan brengen. Dankzij die insteek zijn er al enkele mooie samenwerkingen ontstaan en dat is voor mij als ondernemer heel waardevol. Zowel nu als in de toekomst.”

Bedrijfsnaam: The Pinfluencers
Adresgegevens: Meander 251, 6825 MC Arnhem
Regioclub: Arnhem/Nijmegen
Website: www.thepinfluencers.com
E-mail:  info@thepinfluencers.com
LinkedIn: www.linkedin.com/in/maartenbierman/


Maarten Bierman
The Pinfluencers

Website
Zakelijke dienstverlening Interview met een lid