Maarten Klos - Infortraining

Leestijd: 0 minuten
MYN

NB: Dit blog is overgenomen van de oude website van Ondernemers in Bedrijf en is ouder dan 31 december 2018

... 

Waar staat Infortraining voor?

"Infortraining staat voor praktische communicatietrainingen. En daarbij richten we op de toepassing in de eigen praktijk van de deelnemers. Dat betekent dat we trainen om gedragsveranderingen / -verbeteringen te krijgen die blijvend worden toe gepast in de eigen werk en/of prive situatie. Dan pas is een training geslaagd. Dat doen we door de deelnemers tijdens en vooral na een training te begeleiden in de eigen praktijk door b.v. coaching on the job of fieldcoaching."

Wat betekent ondernemerschap voor jou?

"Voor mij is ondernemerschap kansen zien, kansen grijpen en kansen creëren. Ondernemen is meer dan op de zaak passen, maar is je bezig houden met de uitdagingen van nu en de kansen van de toekomst!"

Hoe hoog leg jij de lat voor jezelf?

"Ik ben een levensgenieter. En daarom wil ik naast hard werken ook de tijd hebben om van het leven te genieten. Dat was voor mij ook een belangrijke motivatie om ondernemer te worden. Het feit dat ik mijn eigen beslissingen kan nemen en mijn eigen agenda kan inrichten is voor mij goud waard! Rijk worden is voor mij geen doel, ik heb liever tijd over om te genieten van wat ik nu al heb!"

Je bent ook actief voor Ride for the Roses, wat houdt dit initiatief in?

"Ride for the Roses is een sponsortocht voor het KWF kanker fonds. We kennen allemaal wel iemand die vecht tegen kanker, of iemand die de strijd al verloren heeft. Zo ook ik. Daarom wil ik graag iets doen! We fietsen daarom voor de derde keer met een team deze tocht en halen zo geld binnen voor het KWF. Met Infortraining sponsor ik samen met andere bedrijven ons team om zo een gezamenlijk tenue te kunnen maken en om geld in te zamelen voor het KWF."

Volg jij je gevoel of je verstand?

"Tot een paar jaar geleden heb ik meer vertrouwd op mijn verstand dan op mijn gevoel. Maar mijn uitdaging voor de toekomst is om het gevoel nog meer mee te laten spreken en deze niet in de weg te laten zitten door mijn verstand. En ik merk dat dat steeds beter gaat! Ik denk, en voel dat ook tegenwoordig, dat het voelen het leven een stuk leuker en spannender maakt!"

Wat is het nut van netwerken voor jou?

"Netwerken is mijn manier om in contact te komen met nieuwe mensen! Deels om mensen te kunnen helpen met mijn netwerk, en deels met als doel om daar op de lange of korte termijn leuke contacten, en misschien zelfs opdrachten uit te halen. En daarnaast heb ik ook leuke vrienden gemaakt met netwerken. Persoonlijk vind ik netwerken een van de leuke onderdelen van ondernemen."

Met wie zou jij graag in contact komen?

"Zakelijk kom ik het liefst in contact met (HRM) managers en directeuren van bedrijven van tussen de 50 en 500 medewerkers. Dit omdat ik daar de meeste toegevoegde waarde kan hebben met Infortraining. Persoonlijk ga ik graag keer een avondje borrelen met Anouk, enerzijds omdat het dan vast niet bij ??n borrel blijft en anderzijds omdat ik graag zie hoe zij lak heeft aan de wereld en haar eigen plan trekt. Daar hou ik van!"

Welke beroemdheid inspireert jou?

"Ik heb niet 1 persoon die me specifiek inspireert. Ik laat me graag door anderen inspireren en leer van een ieder weer wat anders. Het is vaak ook wat je op het moment te leren hebt wat je het meeste aanspreekt. Als ik dan toch iemand zou noemen is het wel het boek van Stephan Covey, de 7 habbits. Dat is wel een boek dat mij veel geleerd heeft en dat veel van wat ik al wist bevestigd heeft. Zeker een aanrader voor de gene die het nog niet gelezen heeft."

Wat zijn je plannen voor 2013 en heb je al iets kunnen verwezenlijken?

"Het is mijn grote uitdaging om in deze tijden van vermeende crisis te blijven groeien met Infortraining. Ik denk dat juist in tijden dat de markt tegen zit je extra scherp moet zijn om je meerwaarde te kunnen verkopen en dat je je juist nu kunt onderscheiden. Dat zie ik wel als een uitdaging. Dus het is zeker mijn plan om de groei van zowel Infortraining als van mijzelf persoonlijk door te zetten in 2013 en daarna!"

Welke vraag had ik jou nog kunnen stellen en waarom?

"Je had me kunnen vragen hoe mijn vakantie is geweest. Want op het moment dat ik dit schrijf zit ik in het vliegtuig de vragen te beantwoorden. Dat lijkt me een mooi voorbeeld van het aangename met het nuttige verenigen!"


Directeur
MYN

Website
Zakelijke dienstverlening Interview met een lid