Michiel Slot - Slot Verzuimbeheer

Leestijd: 0 minuten
MYN

NB: Dit blog is overgenomen van de oude website van Ondernemers in Bedrijf

...

Michiel Slot vertelt over zijn eigen bedrijf Slot Verzuimbeheer. Slot Verzuimbeheer adviseert en ondersteunt al meer dan 17 jaar partijen over arbeidsongeschiktheid en re-integratie. Door kennis en kunde effectief toe te passen weet Slot Verzuimbeheer (complexe) zaken inzichtelijk en overzichtelijk te maken. Hierdoor wordt snel duidelijk welke stappen er genomen moeten worden.  

Achtergrond en opleiding

Ik ben begonnen als weekendhulp bij de Gamma/Karwei. Hier ben ik gegroeid naar assistent bouwmarktmanager en plv bouwmarktmanager. Vanuit hier heb ik een korte overstap gemaakt naar Randstad om vervolgens bij het UWV terecht te komen. Hier heb ik gezien hoe je niet goed met belanghebbenden en hun geld omgaat. Dat moest beter kunnen dus ben ik voor mijzelf begonnen met het adviseren van partijen over arbo, ziekte en re-integratie. Dit is bijna 20 jaar geleden. In deze jaren heb ik zeer veel ervaring opgedaan maar ook vele opleidingen/traingingen gevolgd binnen de re-integratiebranche.

Missie

Ik vind het leuk wat ik doe, mijn werk lijkt meer op passie. Onze missie is om partijen te helpen om uit lastige situaties te komen.

Diensten 

Wij zijn een juridisch adviesbureau die partijen helpt als het gaat om arbeidsongeschiktheid en re-integratie. Wij zijn experts in het begeleiden van arbeidsongeschikte werknemers en het herzien van onduidelijke of onjuiste UWV-beslissingen (loonsancties, WIA-beoordelingen) door middel van bezwaar en beroep. Wij hebben 3 productgroepen, casemanagement, consultancy en bezwaar en beroep.

Doelgroep 

(ex) werknemers, werkgevers, arbodiensten, verzekeraars, advocaten en voorheen het UWV.

Ontstaan onderneming 

Vanuit een loondienstverband bij het UWV is Slot Verzuimbeheer ontstaan (3 dagen UWV en 2 dagen als zelfstandige). Als snel werd het drukker en drukker en ben ik bij het UWV gestopt. Wij hebben een transitie gemaakt van casemanagementbureau naar een juridisch adviesbureau omdat wij steeds meer juridische bijstand verlenen aan partijen. 3 jaar geleden is mijn vrouw partner geworden in ons bedrijf en zij runt de backoffice, zorgt voor alledossiers, redigeert stukken enz.

Doelstellingen

De transitie naar juridisch adviesbureau verder uitbouwen en lekker doorgaan zoals we bezig zijn.

Toekomst 

Ik denk qua grote hetzelfde, wij nemen geen personeel in dienst. Het loopt lekker en verder groeien kan alleen door het aandeel consultancy en B&B verder te vergroten ten koste van het casemanagement.

Advies voor andere ondernemers

Hou het simpel en bedenk dat je altijd een keuze hebt.

Persoonlijk

Ik heb een vrouw en 2 kids van 16 en 21 uit een vorige relatie. De kids wonen nog thuis, ze hebben het thuis te goed. Ik ben een levensgenieter die kan genieten van kleine zaken. Ik loop 2 x per week een uur hard (om 08:00) in het bos en kan genieten van de stilte daar. Terwijl ik een stadsmens ben die altijd de muziek aanheeft en in het centrum van Apeldoorn woont. Ik ben een Bourgondiër en hou van lekker koken en uit eten gaan/naar concerten gaan. Familie vind ik erg belangrijk, wij zijn net terug van vakantie in Spanje, met opa en oma, de kids en wij in een lekker huis met zwembad. Wij hebben top buren waarmee wij ongeveer 4 x per week samen koken/eten en/of uit eten gaan en ook nog mee klaverjassen. Erg gezellig. Ik ben tot 2012 semiprofessioneel DJ geweest en op veel leuke feestjes gedraaid. Echter het was niet meer te combineren met de volle agenda van Slot Verzuimbeheer. Ik ben toen gestopt maar ben nog wel veel met muziek bezig. Ik maak in Spotify allemaal playlisten voor
eigen feetjes en etentjes met de buren.

Drijfveren 

Leef en hang zelf de slingers op! Dit zowel in privé maar ook in zakelijke sfeer.

Waarom Ondernemers in Bedrijf?

Ik ben uitgenodigd door een van jullie leden om een keer mee te gaan. Ik ben gegrepen door de relaxte sfeer en leuke mensen die daar waren. Ik ben een netwerker pur sang dus was de volgende stap om lid te worden een logisch gevolg.

Meerwaarde Ondernemers in Bedrijf 

Ik ben een paar keer aanwezig geweest op bijeenkomsten en heb daar mijn inbreng al gehad door mee te denken, te adviseren, mijn netwerk met elkaar in contact te brengen en vooral tijdens de bijeenkomsten veel plezier te hebben.

Belang van netwerken 

Netwerken is een groot feestje!


Directeur - Slot Verzuimbeheer
MYN

Website
Zakelijke dienstverlening Interview met een lid