Mike Timmer - BAX advocaten en belastingkundigen

Leestijd: 0 minuten
Bax advocaten belastingkundigen

NB: Dit blog is overgenomen van de oude website van Ondernemers in Bedrijf en is ouder dan 31 december 2018

... 

Mike Timmer wist van jongs af aan wat hij met zijn toekomst wilde doen. Gedreven door zijn winnaarsmentaliteit begon hij 25 jaar geleden aan de studie rechten aan de Radboud universiteit in Nijmegen. In '95 doet Mike ervaring op als jurist in het militaire strafrecht bij de Militaire Kamer van de rechtbank Arnhem. Het strakke kader binnen de advocatuur zorgt ervoor dat Mike zijn grenzen wil opzoeken. De drang naar kennisverbreding en zijn competitieve karakter, laten nu een advocaat zien die weet waar hij voor staat.

Wie is Mike?

Mike staat met beide benen op de grond en weet wat hij wil. Hij is een levensgenieter en haalt er uit wat er in zit. Zo ook in zijn functie als advocaat ondernemers- en arbeidsrecht. Mike begon 17 jaar geleden bij BAX advocaten belastingkundigen en is inmiddels mede-eigenaar.

Waarvoor kunnen we bij jou terecht?

"Ik werk veelal voor bedrijven. Mijn specialisme ligt in het ondernemersrecht en arbeidsrecht. Door dicht bij de klant te staan, kan ik mij goed inleven in de ondernemer en het bedrijf, wat zorgt voor adviezen en oplossingen die binnen de cultuur van het bedrijf passen. Een open goede communicatie met de klant is een van de voorwaarden om op een adequate manier je werkzaamheden als advocaat uit te oefenen."

In welke mate is jouw karakter bepalend geweest in de uitoefening van je beroep?

"Ik ben een vechter, ontzettend competitief en wil dus graag winnen! Ik ben een doorzetter en ga altijd vol voor het belang van mijn klant. Naast mijn gedrevenheid voor het vak, ben ik sociaal bewogen en sportief."

Wat zijn jouw doelstellingen voor 2014?

"In grote zin houd ik me altijd aan de basis doelstellingen binnen mijn vakgebied. Door mijn klanten op een effectieve inhoudelijke manier te informeren, blijf ik in contact en zorg ik voor toegankelijkheid. Ik vind het van groot belang dat BAX als bedrijf laagdrempelig en benaderbaar is voor particulieren en ondernemers."

Wat is jouw bijdrage tijdens een netwerkbijeenkomst van Ondernemers in Bedrijf?

"Om op een juiste manier te netwerken moet je een doel hebben en oprecht ge?nteresseerd zijn in mensen. Ik streef ernaar om mensen te verbinden."

Hoe vul jij je verdere tijd in?

"Naast mijn maatschappelijke betrokkenheid bij verschillende organisaties ben ik een actief sporter, lees ik graag (vak)literatuur en bezoek ik met plezier verschillende steden. Bij alles geldt; leef het leven goed."

Welke tip wil je meegeven aan de ondernemers?

"Durf te vragen! Je kunt beter op tijd aan de bel trekken om erger te voorkomen. Door tijdig een advocaat in te schakelen, kunnen moeilijke situaties vaak vermeden of vergemakkelijkt worden."


Mede-eigenaar
Bax advocaten belastingkundigen

Website
Rechtskundige dienstverlening Interview met een lid