OiB Weekly (2021-02)

Leestijd: 0 minuten
MYN

Januari staat in het teken van nieuwe voornemens en cijfers. Ook kan in januari het afgelopen jaar definitief cijfermatig geëvalueerd worden en de accountant vergt ook wat werk van je. Terugkijken, vooruitkijken. Een goede combinatie, een mooie balans. 2020 is in alle zaken een ander jaar dan alle anderen. Welke strategie je er ook in 2019 op hebt losgelaten: waarschijnlijk kwam het niet in de buurt. Of het ging je enorm goed af, of misschien helemaal niet. Een prognose maken voor 2021 is net zo lastig: hoewel niemand in de toekomst kan kijken, maakt 2021 het ons helemaal moeilijk. Want gaat de zogenoemde Engelse Covid-19-variant voor nog veel grotere problemen zorgen? Of zorgt het vaccin dat we binnen de kortste keren weer ‘normaal’ doen? We weten het niet. Jij weet het niet, ik weet het niet.

Wat we wél kunnen doen is ons vasthouden aan onze idealen. Een stapje terugdoen en even op afstand naar jezelf en/of je onderneming kijken. Wat wilde je bereiken met je baan of onderneming toen je ermee begon? Waar wil je nu aan bijdragen? Is er een manier waarop je dat nu kunt doen binnen de geldende coronarichtlijnen? Hoe ga je dat doen als de regels strenger worden en er een avondklok komt? Hoe ga je weer opschalen wanneer het weer normaal wordt? De coronaperiode zet ons aan het denken. Laat het je in ieder geval helpen om (weer) in een lijn te komen met je gevoel, met je passie en met de liefde voor je vak, product en/of dienst. Zodat je straks weer kunt vlammen, of dat nou over een maand is of over een jaar. Jij bent ergens aan begonnen omdat je iets wilde bereiken. Laat dát je kracht geven om door te gaan.  

Reflecteren en anticiperen

Vorige week was de eerste weekly van 2021 waarin we schreven over een stukje automatisering, over de top 10 van netwerkevenementen in 2020 en over het ondernemen tijdens een lockdown. In de tussentijd zijn we ook druk bezig met het reflecteren op 2020. Waar liggen kansen voor 2021? Samen met het team zijn we gaan zitten en gaan brainstormen. Lekker ouderwets, velletjes papier en stiften. Zo hebben we een reeks kansen op papier gezet die we in 2021 oppakken. Op die manier halen we kracht uit wat we doen, ondanks dat we niet de netwerkevenementen kunnen neerzetten die we zo graag zien: informele en effectieve evenementen waar mensen het enorm naar hun zin hebben én wat leren én nieuwe mensen ontmoeten. Of natuurlijk oude bekenden weerzien.  

Wat we wel kunnen doen is het programma voor 2021 plannen en voorbereiden. Alle netwerkevenementen die op de planning staan tot in de puntjes klaarzetten, uitschrijven en ondernemers enthousiast maken. En of het netwerkevent nou plaatsvindt in april of in oktober: hij komt er sowieso. Het geeft jullie iets om naar uit te kijken. En ons natuurlijk ook ;-) Zolang we de netwerkevents niet fysiek kunnen laten plaatsvinden, willen we natuurlijk nog steeds een positieve bijdrage leveren aan je onderneming. We hebben een kleine zijafslag genomen: kennisdeling op hoog niveau!

Informatieve webinars door de echte pro’s

Wij geloven dat mensen leren kennen in een informele leuke omgeving zorgt voor kwalitatieve en goede connecties. En die informele setting kunnen we online niet helemaal garanderen. Waar we ook in geloven is dat het delen van kennis ons sterker maakt. Want wat de een al heeft ervaren, kan voor de ander een wijze les zijn. Of een handig trucje. Door het delen van die kennis kan een ondernemer sommige dingen bijvoorbeeld sneller oppakken (timemanagement met de Braintoss app van Remco Verdonk) of krijgen ze tips en trucs over het pitchen van je verhaal (pitchworkshop door Joeri Schoemaker). We hebben elkaar allemaal wat te leren.

Daarom hebben we bijvoorbeeld in februari een workshop, online, door Marjolein Bongers. Marjolein is de grootste expert van de Benelux – en ambassadeur – van LinkedIn. Je gaat niet alleen luisteren maar zelf ook aan de slag met het verbeteren van je LinkedInprofiel zodat je daar bijvoorbeeld meer connecties of werk uit kunt halen. How ever: een goede manier om digitaal bezig te zijn met je business.

Hier vind je het programma en kun je je gelijk gratis aanmelden: Online workshop: ontdek jouw LinkedIn-superkracht met Marjolein Bongers

Maar nu eerst Winter Wonderland, online

Volgende week is Winter Wonderland, ons online netwerkevent waarin we gaan pitchen én speeddaten. Hoe leuk dat we dit weekend de eerste sneeuwvlokken kregen! We kletsen even bij over vorig jaar, we gaan aan de slag met elkaar en dat allemaal vanaf je favoriete werkplek. Neem er wat lekkers te eten en drinken bij en geniet van een informele setting.

Schrijf je nu nog in voor Winter Wonderland

Wij geloven in je

We kunnen een hoop vinden van de coronaperiode, van de vaccins en van de hele situatie. Maar laten we vooral scherp zicht houden op de reden waarom we ooit zijn gaan ondernemen, zodat we daar straks weer ongeremd mee verder kunnen gaan. Wij geloven in je.

Zo, er zat iemand op de schrijfstoel... Zie ik je komende week online? 


Kim Stein
MYN

Website
Zakelijke dienstverlening Nieuws vanuit MYN Blog van een lid