OiB Weekly (2021-15)

Leestijd: 0 minuten
MYN

“Welk compliment komt bij jou het beste binnen?” Monique schotelde ons afgelopen dinsdag een aantal opties voor, met samenwerkstijlen. Wat voor complimenten ga jij goed op? Op welke manier wil die ene collega gecomplimenteerd worden? Wat past bij jou en je organisatie?

“Leuke workshop had je gisteravond georganiseerd. En ook nog informatief en praktisch!” aldus Loes. Maar iemand anders zei:

“Ik vond de workshop zelf eigenlijk vrij confronterend, omdat ik mezelf herkende in heel veel verschillende dingen. Daarnaast zag ik ook bij elk voorbeeld een collega voor me, dus ik denk dat ik er ook zeker wel wat mee kan!”

Wat voor ondernemer je ook bent, sterker nog, dat geldt voor ieder mens: je hebt altijd te maken met andere mensen. Is het niet een klant, dan is het wel een collega of een partner ;-) De online workshops sluiten aan op alles wat betrekking heeft op het verbeteren van je onderneming.

Afgelopen dinsdag was het de beurt aan Monique Bruil van BSmart Communication. Volgende maand is ons befaamde online podiumplekje gereserveerd voor Krista Fleming.

Wat wordt later jouw verhaal?

Want wie ben jij als persoon? Wie ben jij als ondernemer? Wat heb jij de wereld te brengen? Met welke kwaliteiten kan en GA jij dat doen? Dat zijn niet de kwaliteiten die je grootste voorbeeld of werkgever heeft. Of de kwaliteiten van degene van wie je laatst dat boek hebt weggelegd.

Jij bent uniek.

Vat hem niet op als dooddoener, maar laat hem even op je inwerken. Jij. Bent. Uniek. Wat maakt jou krachtig? En hoe zet je dat om in het resultaat wat je wilt bereiken?

Krista Fleming werd in 2007 wereldkampioen kickboksen. Krista’s levensreis heeft haar gevormd tot wie ze nu is: zoveel meer dan alleen wereldkampioen. Verschillende opleidingen en cursussen stellen haar nu in staat om anderen te helpen hun kracht te ontdekken.

Op 12 mei staat deze online workshop gepland. Verzeker jezelf van een plekje en check het programma online.

Ondernemers in Beeld

Afgelopen weken zijn we druk bezig geweest met ‘Ondernemers in Beeld’. Als jij het niet was, dan was het wel een van de andere leden van onze netwerkclub die de vraag stelde: “help mij, ik moet op beeld, maar hoe?” We helpen je! Foto’s, video’s, interviews, je pitch, alles. Dit alles gecombineerd resulteert in een videodag: Ondernemers in Beeld.

De dag ziet er als volgt uit:

  • Een studio met professionele camera’s en cameramensen – waar ook BN’ers worden opgenomen
  • Een fotograaf om achteraf (of vooraf) wat goede foto’s te maken die je op LinkedIn of andere social media kunt gebruiken
  • Een visagist die de puntjes op de i zet om je op beeld zo goed mogelijk uit te laten komen, een bekende dame die ook televisieoptredens van visagie voorziet
  • Een interview waarin jouw antwoorden worden opgenomen
  • Eventueel geïnterviewd door een bekende Nederlander, indien gewenst
  • En al het beeldmateriaal wordt zo bewerkt – in jouw huisstijl – zodat je het direct online kunt gebruiken en je er niets meer aan hoeft te doen

Ik word zelf weer net zo enthousiast ;-) Dit hebben we nagenoeg tegen kostprijs kunnen regelen. En omdat we met een grote groep zijn, scheelt dat dus enorm in kosten. 

Wat dit je oplevert? Een waslijst vol. Het eindresultaat kun je gebruiken als promotiemateriaal. Een potentiele klant/werkgever wil meer over je weten? Stuur je interview om jezelf te laten zien. Hiermee geef je hem of haar gelijk vertrouwen in jou en je bedrijf. De video geeft jou nieuwe content voor je sociale media. En tot slot aan het einde van de dag een glimlach op je gezicht. Elk lid ontvangt binnen een paar dagen een uitnodiging per mail. Hou je mailbox in de gaten en geniet van het weer!  


Kim Stein
MYN

Website
Zakelijke dienstverlening Nieuws vanuit MYN Blog van een lid