OiB Weekly (2021-21) - Je kan het niet alleen

Leestijd: 0 minuten
MYN

Maar je wilt het toch ook niet alleen?

Toen ik jaren geleden voor het eerst in het land der netwerken terecht kwam, kwam ik mensen tegen die in hun LinkedIn-omschrijving het woord verbinder hadden staan. Vond ik een bijzonder woord, want wát verbind je dan?

Inmiddels is de betekenis van het woord geland (al blijf ik het een bijzonder woord als functieomschrijving vinden).

Afgelopen week:

  • De aannemer die bij mij thuis aan het werk is, regelt dat ik met de juiste stukadoor, schilder en oud-ijzerophaler aan de slag kan. Ik regel voor diezelfde aannemer een paar nieuwe potentiële klussen.
  • Een vriendin komt hier een middagje klussen. Wij kunnen flink bijkletsen en zij schrijft zich vervolgens dezelfde week in bij de KvK om als personal assistent te gaan werken. Puur door haar inzicht te geven in de mogelijkheden en wat drempels weg te werken.
  • Een school die via mij een stagiair kan plaatsen bij een ander bedrijf.
  • Een lid van Ondernemers in Bedrijf die een flinke opdracht bij een ander bedrijf binnen heeft gehaald, alleen door ze even met elkaar in verbinding te brengen.

De essentie van bovenstaande voorbeelden is hetzelfde: jij en ik bezitten over ervaringen, over connecties en over kennis die allemaal alleen maar meer waard worden wanneer we die met elkaar delen. Het is zo makkelijk.

Hou je ogen open, wees proactief in het delen van wat jij voor anderen tot je beschikking hebt en dingen beginnen aan alle kanten te groeien.

Want wat je geeft, krijg je linksom of rechtsom terug.

Vanaf september zien we elkaar weer ‘in het echt’

En we zijn er klaar voor. We kunnen niet wachten. Vanaf september vinden de fysieke evenementen weer plaats.

In juli en augustus hebben we ‘zomervakantie’. Geen fysieke evenementen, maar wel wordt er onder andere keihard gewerkt aan – ja, heerlijk om te zeggen – de agenda voor 2022. De programma’s voor 2021 staan allemaal klaar, alleen nog even alle datums bevestigd hebben.

Je ontvangt een update via de mail als de data definitief is. En dan zien we je graag weer op locatie! Ook de locaties kunnen niet wachten, good vibes.

Sinds 1 januari hebben we je elke maand de mogelijkheid gegeven om online te netwerken en altijd in combinatie met een inspirerende spreker of workshop. Inmiddels hebben we er vijf gehad en aan de zesde kun je op 16 juni deelnemen.  

Bol.com laat 16 juni het achterste van haar tong zien

Je hoeft het niet altijd zelf te bedenken – en dan komen we weer terug bij samenwerken – want je kunt van de ander leren. Kennis, inspiratie en nieuwe connecties.

Van wie kun je beter leren dan van één van de online koplopers van Nederland? Op 16 juni rollen we de digitale blauwe loper voor je uit en ben je uitgenodigd om alle tips en trucs die je deze avond kunt gebruiken voor je eigen onderneming te verzamelen.

Ga je de uitdaging aan?

Schrijf je direct in


Kim Stein
MYN

Website
Zakelijke dienstverlening Nieuws vanuit MYN Blog van een lid