OiB Weekly (2021-26) - "Netwerken blijkt een bron van eindeloze mogelijkheden..."

Leestijd: 0 minuten
MYN

Groot gedeelte van de data voor de rest van 2021 staat vast

We kunnen niet wachten. Het heeft lang genoeg geduurd.

De afgelopen week hebben we veel (lees: héél veel) uur achter de computer besteed. Puzzelen met data, contact opnemen met de locaties van de komende netwerkevenementen, faciliteiten geregeld. Je wilt namelijk ook iets te drinken hebben, misschien een hapje erbij, kunnen parkeren.

Na de zomervakantie staat er dus een volle agenda voor je klaar. Een groot gedeelte van de data staat vast, maar we zijn er nog net niet. De komende week gaan we door om de puntjes op de i te zetten.

De netwerkevenementen, hoe was het ook alweer?

Je krijgt een mailtje met een uitnodiging voor een netwerkevenement in jouw regioclub. Of je hebt hem stiekem alvast op de website gezien. Via de website bevestig je je aanwezigheid en vergeet hem dan niet gelijk in je agenda te zetten.

Een week van tevoren ontvang je nog een herinnering. Sommige mensen vergeten het namelijk wel in hun agenda te zetten. Geen probleem, daarom helpen we je herinneren ;-)

Een gast meenemen? Geen probleem! Die kan zich ook via de website aanmelden. Dan hebben wij gelijk de juiste gegevens om op de deelnemerslijst te zetten. Die ontvang je vooraf. Weet je gelijk wie je tijdens die avond op moet zoeken.

Je komt aan op de locatie, wordt ontvangen door één van onze collega’s en gesommeerd naar de ruimte waar ons netwerkevenement plaatsvindt. Meestal hebben we een inloop van 20-30 minuten voor het programma begint.

Eén van onze collega’s vertelt hoe de avond eruitziet, vertelt nog wat leuks over Ondernemers in Bedrijf en vervolgens gaat het programma van start.

Onze netwerkevenementen zijn altijd op andere locaties en worden samen met het organiserende lid opgezet. Zo zie jij als ondernemer steeds een andere plek – goed voor je inspiratie – en krijgt een lid de kans om zijn of haar bedrijf te presenteren. De netwerkavonden hebben verschillende programma’s. Van workshops tot spellen, van diners tot buitenactiviteiten. Het valt of staat een beetje met het type locatie en natuurlijk het weer. Het georganiseerde programma duurt vaak een uur tot anderhalf uur.

Daarna is het tijd om vrij te netwerken! Bij aanvang hebben de meeste zich voorgesteld, je hebt tijdens het programma ook al kennis kunnen maken en tijdens het vrije netwerken kun je nog even op zoek naar de personen waar je graag meer van wilt weten. In dit stadium is het eventuele ijs allang gebroken, dus als je écht effectief spijkers met koppen wilt staan is dit je moment.

Vervolgens ga je – hopelijk enthousiast ;-) – naar huis en ontvang je de volgende dag de definitieve deelnemerslijst. Die kun je ook terugvinden als je inlogt trouwens. Zo kun je contact zoeken en houden met je nieuwe connecties: ook ondernemers die een ander graag wat gunnen!

Mauds stageopdracht

In de afgelopen periode heeft Maud bij ons stage gelopen. Daar heb je weinig van gemerkt, want Maud heeft vooral op kantoor gewerkt.

Eén van de mooie eindproducten die ze heeft opgeleverd is een bundel van 240 tips en ervaringen om te gaan netwerken. En dat bleek nog best gemakkelijk te gaan.

Wanneer iemand eenmaal de potentie van netwerken heeft ontdekt, blijkt netwerken een bron van eindeloze mogelijkheden…

Fijn weekend!


Kim Stein
MYN

Website
Zakelijke dienstverlening Nieuws vanuit MYN Blog van een lid