OiB Weekly (2021-27) - Wat kun jij voor een ander doen?

Leestijd: 0 minuten
MYN

240 netwerptips en -verhalen

Deze opmerking, maandagochtend: “jaren geleden was ik lid van Ondernemers in Bedrijf, maar het heeft me nooit wat opgeleverd. Want iemand daar had mijn product nodig, maar ze kwamen niet naar mij.”

De week was net begonnen. Ik kwam hem toevallig tegen. Ik viel stil.

Zo.
Veel.
Vragen.

  • Met wat voor intentie ben je lid geworden van een netwerkclub?
  • Wat was je verwachting?
  • Hoe is die verwachting tot stand gekomen?
  • Wat heb je zelf gedaan om te laten zien dat je ze kunt helpen?
  • Wisten anderen wel wat je precies doet?
  • Wat heeft ze tegengehouden om naar jou toe te komen?

Daar heb ik hem trouwens niet mee gebombardeerd.

We hebben 240 netwerkervaringen en -tips verzameld om alle ondernemers te laten zien hoe een netwerk voor je kan werken. Of je het nou hebt over je LinkedIn-netwerk, de leden van een netwerkclub of elke andere zakelijke relatie: jouw netwerk is een bron van mogelijkheden. Inspiratie, energie, kennis, klanten, vrienden, collega’s, motivatie, connecties voor jouw connecties, locaties leren kennen.

En dat willen we elke ondernemer, nee stop, elk mens (!), graag leren.

Alleen nog even een vormpje vinden…

Nieuw gezicht bij Ondernemers in Bedrijf

Ze is op een aantal foto’s al voorbijgekomen, dus misschien heb je haar al gezien: Joyce van Buuren-Braun. Joyce is eigenaresse van Fogelhuis: vogelhuisjes voor vogel-, tuin- en designliefhebbers. Naast haar leuke bedrijf is ze onderdeel van het OiB-team. Je gaat haar tegenkomen op verschillende evenementen, vooral in de westerse regioclubs. Gezelligheidsbeest pur sang én goed in organiseren.

“Het leukste van netwerken vind ik dat je met verschillende mensen en bedrijfstakken in aanraking komt. Je leert mensen kennen waarmee je een goede zakelijke relatie op kan bouwen, ook mensen die je weer verder kunnen helpen en je komt ook weer via via in contact met partijen waar je misschien wel van hebt zit te dromen.”

Komende week stelt ze zich voor in een interview.

Heb je je profiel op onze website al up-to-date?

Veel bedrijven hebben hun profiel al geüpdated. Heb jij dat ook al gedaan?

Zorg dat andere ondernemers en bedrijven de juiste socialmedialinks aan kunnen klikken, dat je contactgegevens kloppen en natuurlijk dat je laat zien en vertelt wat je voor een ander kunt doen.

Fijn weekend! 


Kim Stein
MYN

Website
Zakelijke dienstverlening Nieuws vanuit MYN Blog van een lid