OiB Weekly (2021-39) - "Mensen hebben verbinding nodig, liefde."

Leestijd: 0 minuten
MYN

Als er iets is wat ik sinds het runnen van Ondernemers in Bedrijf heb geleerd, is het dat je écht wel vrede met jezelf moet hebben om te ondernemen. Het is onmogelijk – voor mij in ieder geval – om ergens zo vol voor te gaan als het niet matcht met je identiteit. Met je kernwaarden. Maar moet je wel eerst weten wat die zijn.  

Kernwaarden: een term die je enorm veel in de kantoorwereld tegenkomt. Misschien word je er zelfs een beetje moe van. Dat kan ik me voorstellen, want het is voor veel mensen een ontastbaar – en daarom lastig – iets. Je zult bij jezelf naar binnen moeten om te ontdekken wat je drijfveren zijn. Oprecht naar jezelf kijken is voor veel mensen al een opgave op zich. Vaak gebeurt het als je niet anders kan. En als je die eerste stap eenmaal hebt genomen wordt het alleen maar makkelijker.

Laatst zei iemand, een beetje luguber wellicht: “Het is alsof je een kuiken uit een ei haalt. Eruit halen lukt wel, maar terug stoppen kan niet meer.”

Als dat proces van persoonlijke ontwikkeling eenmaal in gang is gezet, kun je niet meer terug. 

Je ontdekt dat je over bepaalde dingen een vastgeroeste mening hebt en gaat je opeens afvragen: klopt mijn mening wel? Hoe is die mening ontstaan? En als het je tegenwerkt: hoe kan ik dat veranderen?

Het is en blijft een proces. Een prachtig proces, als je het mij vraagt. Onderweg gebeuren er magische dingen als je doet wat goed voelt voor je, wat bij je past. Je vindt jezelf steeds meer en alles wordt een stuk lichter en gemakkelijker. Je krijgt meer energie.

Stel je voor dat je in dat proces terecht bent gekomen en dáár je ondernemende kwaliteiten op kunt laten aansluiten… Dan kun je past echt mooie dingen doen!

Op dit moment is een van mijn thema’s het thema ‘SAMEN’. Wat in onze menselijke essentie hetzelfde is, is dat we niet zonder elkaar kunnen. Mensen hebben verbinding nodig, liefde. Liefdevolle feedback. Goede gesprekken.

Samen bereik je meer. Eigenlijk een beetje zoals in het echte leven. Je hebt een team waar je mee moet werken. Een familie. Iedereen heeft sterktes en zwaktes. Dat geldt voor iedereen. Het is aan jou om te ontdekken hoe de krachten verdeeld zijn. Laat mensen doen waar ze goed in zijn.

Een intern OiB VIP feestje

Dus om dat ‘SAMEN’ nog eens extra te bekrachtigen had ik een hoop vrienden uitgenodigd voor een leuke netwerkavond. Vrienden die linksom of rechtsom hebben bijgedragen aan Ondernemers in Bedrijf afgelopen jaar.

In drie rondes hebben de dames en heren in zes teams gestreden. Ronde 1: quiz. Ronde 2: bootcamp. Ronde 3: stormbaan!

Fenomenaal! Een daverend succes én een mooi opstapje naar de toekomst: aan het thema samen verandert corona helemaal niks. En dat geeft hoop voor de toekomst.

Agenda 2021 en 2022

Voor nu: wij gaan lekker verder met de netwerkavonden voor 2021 én de agenda voor 2022 die al in de steigers staat. Zonder goede fundering kun je niet bouwen.

En ook bouwen doe je samen.


Kim Stein
MYN

Website
Zakelijke dienstverlening Nieuws vanuit MYN Blog van een lid