OiB Weekly (2021-43) - Met de billen bloot

Leestijd: 0 minuten
MYN

Iets wat voor mij altijd een belangrijk onderwerp blijft is automatisering. Ik merk dat het altijd terugkomt. Of ik nou bezig ben met het organiseren van de netwerkavonden of langs afspraken ga. Ik maak het mezelf graag makkelijk ;-) Automatisering zorgt namelijk voor dubbele winst: minder tijd kwijt én minder foutgevoelig.

Voorbeeld: als je je nu inschrijft voor de maandelijkse mailing, dan krijg je direct een bevestiging en je mailadres komt op de lijst te staan. De mailings ontvang je voortaan automatisch.

Klinkt heel voor de hand liggend, maar ik wilde even een simpel voorbeeld gebruiken. Veel websites sturen bij een ingevuld formulier een bevestiging per mail naar de website-eigenaar en naar degene die het formulier invulde, and that’s it. De vervolgtaken zijn dan handmatig.

Je kunt je voorstellen dat het niet altijd goed gaat als je een e-mailadres of naam moet overnemen. Zonde van je tijd én als je een typefout maakt ontvangt diegene ook de mailing niet. Dubbelzonde.

Zo heeft het OiB team ook een digitaal handboek. Werkprocessen, voorbeelden van programma’s van leuke netwerkavonden en antwoorden op veel gestelde vragen: je hoeft het niet continu opnieuw te doen.

Thexton Armstrong: met de billen bloot

Niet letterlijk natuurlijk. Daar heb je andere events voor ;-)

Samen met Thexton Armstrong en het Mercure Hotel in Amersfoort organiseerden we een interessante netwerkavond met als thema: waar laat jij winst liggen? De groep werd in teams verdeeld en elk team gaf aan het eind een korte presentatie over het onderwerp. De rest van de teams gaven feedback. In de korte presentatie werden tips en trucs gedeeld over hoe het betreffende team met het onderwerp omging.

Onderwerpen als: productiviteit, financieel beheer en omgaan met je team.

"Ik vond het echt prettig afgelopen maandag!" 

Thexton Armstrong heeft een winstlekkagerapport: ‘ontdek waar MKB-bedrijven ongemerkt geld laten liggen’. Je kunt dit rapport op hun website downloaden, superinteressant voor iedereen die bezig blijft om zijn of haar bedrijf te verbeteren.

Check de komende netwerkavonden

Ook afgelopen week hebben we weer nieuwe leden verwelkomt. Superleuk dat jullie erbij zijn!

Je vindt de komende netwerkavonden op de agenda. Schrijf je in om verzekerd te zijn van een plekje. Zo ga je richting het einde van het jaar met nieuwe kennis, inspiratie en in ieder geval connecties!


Kim Stein
MYN

Website
Zakelijke dienstverlening Nieuws vanuit MYN Blog van een lid