OiB Weekly (2022-15) - Samenwerken doe je vanuit kracht, niet vanuit zwakte

Leestijd: 0 minuten

Afgelopen week was het ook mijn beurt: tante Corrie had me te pakken. Gelukkig ben ik er nog goed vanaf gekomen. Ik ben een goede week ziek geweest waarvan 1-2 dagen met ademnood. Dat voelde – op z’n zachtsgezegd – heel onprettig, maar daar herstelde ik gelukkig weer van. Inmiddels werk ik weer halve dagen. Na een paar uur werken kan ik letterlijk niet meer nadenken.

In de tussentijd heb ik m’n tijd gevuld met Netflix, the Queen of the South. Een van de spelers zei op een gegeven moment:

“Samenwerken doe je vanuit kracht, niet vanuit zwakte.” – Pote

En die bleef hangen.

Samenwerken is niet voor iedereen weggelegd. Veel mensen zijn bang om gekwetst te worden. Om in hun ego aangetast te worden. Om zich bloot te geven. Om kwetsbaar te zijn.

En eerlijk: had ik zelf ook. Ik leefde vooral volgens de spelregels van anderen en was doodsbang dat iets me zou krenken. Dus ik werkte me helemaal kapot voor een ander. Lekker duurzaam ;-)

Dertig jaar heb ik volgens de spelregels van anderen geleefd. Voor de volledige info: ik word bijna 34. En ik weet dat ik pas net kom kijken, maar als dít het begin is: ik teken ervoor!

Op LinkedIn heb ik al een sneakpeak gegeven dat er een grote verandering op de agenda staat. In de vorige weekly gaf ik aan dat ik in het zakelijke huwelijksbootje stap. Samen met twee andere netwerkclubs. Want onze kwaliteiten samengaan een ongekende beweging in netwerkland in gang zetten.

Ik durf ervoor te staan? En weet je waarom? Ik ben niet meer bang om iets fout te doen. Ik ben enorm benieuwd wat je ervan vindt. Nog even geduld, we zijn hard onderweg…


Kim Stein


Zakelijke dienstverlening Nieuws vanuit MYN