Patrick Reimink - Zaal - Restaurant Reimink

Leestijd: 0 minuten
MYN

NB: Dit blog is overgenomen van de oude website van Ondernemers in Bedrijf en is ouder dan 31 december 2018

... 

Hoe ben je in het ondernemerschap gerold?

"Mijn ouders komen uit ondernemersfamilies en waren de vorige eigenaars van het bedrijf. Ik heb het dus van mijn ouders overgenomen. Dat lijkt een makkelijke stap. Maar je moet je zelf echt kritisch afvragen of je dat ook zou doen als het bedrijf niet van je ouders was geweest. Ik bedoel daarmee dat je sentiment niet mee moet laten spelen. Althans dat het niet de voornaamste reden is."

Hebben jullie een bepaalde doelgroep?

"Ons bedrijf bestaat uit meerdere facetten. Dus ook meerdere doelgroepen. Terras/speeltuin/restaurant/midgetgolf spreekt een bepaalde doelgroep aan. De gezinnen met jonge kinderen. Door de ligging en de naamsbekendheid is het sinds jaar en dag een begrip in de regio. Van vroeger uit vooral door de speeltuin. Tegenwoordig is een hele belangrijke doelgroep de feesten en partijenmarkt. Deze groep vergt een heel andere benadering. we zijn er heel bewust mee bezig dat ons bedrijf niet te veel geassocieerd wordt met de speeltuin. Aan de andere kant is het wel een wezenlijk onderdeel. In het benaderen van doelgroepen moet je hier heel voorzichtig mee om gaan. We willen niet als een kinderparadijs gezien worden, maar we zijn ons er ook zeker van bewust dat het ook een meerwaarde is."

Waarin onderscheiden jullie je?  

"We hebben een zeer gevarieerd bedrijf. We doen alles wat een ander ook doet. Maar wel met het verschil dat we aan een doorgaande weg liggen. We hebben voor de kids een speeltuin en een buiten activiteit in de vorm van midgetgolf. Dit is zowel van belang voor de partijen(familie feesten)als voor de dagjesmensen. We hebben geen parkeerproblemen. Een menukaart voor zowel volwassenen als kids. Waarbij we vaak horen dat we een verrassende menukaart hebben. We hechten veel waarde aan een vriendelijke en gastvrije sfeer. Er kan bij ons heel veel. Verrassend moderne accommodatie."

Wat doen jullie aan netwerken? 

"Eerlijk gezegd doen we buiten Deventer in Bedrijf en een plaatselijke ondernemersvereniging niet zoveel."

Wat vind je van Deventer in Bedrijf?

"Ben er nu ongeveer een jaar lid van en het valt me op dat het zeer laagdrempelig is. Of het zakelijk gezien ook veel betekent weet ik niet. Wel een zeer actieve club."

Heb je nog een ondernemerstip?

"Laat je oren niet te veel hangen naar anderen, maar volg je eigen kop. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat je niet naar anderen kunt luisteren."


Directeur
MYN

Website
Interview met een lid