Peter van Bussel - VWG Nijhof accountants en belastingadviseurs

Leestijd: 0 minuten
MYN

NB: Dit blog is overgenomen van de oude website van Ondernemers in Bedrijf en is ouder dan 31 december 2018

... 

Wie ben je?

"Ik ben Peter van Bussel, 48 jaar, getrouwd en heb 3 kinderen. Sinds 13 jaar ben ik mede eigenaar van VWGNijhof accountants en belastingadviseurs. Verder ben ik sportief; ik houd van voetbal, skiën, tennis en ik ben een echt regiomens."

Wat doe je?

"Ik ben fiscalist, een mooi woord voor belastingadviseur. Eigenlijk ben ik meer een 'huisarts' voor de klant, omdat je tegen diverse ondernemersvragen aan loopt. Omdat ik zelf ook al een tijdje als ondernemer mee loop en veel om me heen zie, weet ik wat er speelt, en wat belangrijk kan zijn voor de ondernemer."

Wat doet VWGNijhof?

"Vanuit drie kantoren en met 110 collega's leveren wij uiteraard ook 'standaarddiensten' zoals het opstellen van de jaarrekening, het verzorgen van de salarisadministratie en fiscale aangiftes. Onze branche ontwikkelt zich echter steeds en wij dus ook. We groeien naar een adviseursrol waarbij je moet bijvoorbeeld denken aan het verbeteren van het rendement, minder belasting betalen, bedrijfsopvolging en het helpen bij (her-) financieringsvraag-stukken.

De tijd dat wij het nog konden redden met het leveren van een jaarrekening zes maanden na het einde van het boekjaar lijkt voorbij. We zijn laagdrempelig, we willen een relevante en aangename partner zijn. Als bedrijf hebben we een familiecultuur. De mensen voelen zich hier thuis, hebben alle vrijheid om mee te denken, het is een prettige werkomgeving."

Op welke doelgroep richten jullie je?

"Ons hart ligt bij het MKB. Daarnaast zijn we zeker ook sterk in de non-profit."

Waar staan jullie over 5 jaar?

"We blijven een automatiseringsslag maken en daarnaast de klant nog meer centraal stellen. Dat laatste betekent met name dat we onze branche kennis verder moeten uitnutten. De start met het aanbieden van vaste prijzen voor bepaalde werkzaamheden hebben we al gemaakt."

Waar ben je trots op?

"Ik ben trots op collega's die met initiatieven komen en uitvoeren."

Wat verwacht je van Arnhem in Bedrijf?

"Het is leuk dat het een nieuwe groep is, de dynamiek wordt nu bepaald en daar hebben we als starters invloed op. Na 1 maand was er al het eerste contact. Wij gaan samen met een autobedrijf met een groot aantal vestigingen een workshop over 'de auto' organiseren. Prima toch!"


Mede-eigenaar
MYN

Website
Financiële dienstverlening Interview met een lid