Rachel Rothengatter - Zuiver Persoonlijk

Leestijd: 0 minuten
MYN

NB: Dit blog is overgenomen van de oude website van Ondernemers in Bedrijf en is ouder dan 31 december 2018

... 

Wie ben je?

"Moeder van Carlijne (12) en Lars (10), vrouw van Randy Gasper, ondernemer, eigenaar van Zuiver Persoonlijk, student, dochter, zus, vriendin en collega. In al deze rollen voel ik me altijd even verantwoordelijk en betrokken. Welke rol ik ook vervul en waar ik ook ga, ik wil altijd een bijdrage leveren in tijd en energie en ik zorg er graag voor dat in de behoeften van anderen wordt voorzien. Ik ben dan ook altijd zeer toegewijd, sociaal, streef naar perfectie en ik benader anderen met gemak."

Waar kan ik jou 's nachts voor wakker maken?

"Het liefst laat je me heerlijk in de rust en in dromenland, want dat heb ik echt nodig om weer fris en vrolijk met een nieuwe dag te starten. Maar voor een fijn uitje met mijn gezin kun je mij 's nachts best wakker maken hoor, of voor de fijne muziek van India Arie of een goed (filosofisch) gesprek."

Hoe ziet jouw onderneming eruit?

"Ik ben een zelfstandige professional en werk graag samen met anderen. Ik geloof dat je door samen te werken veel meer van de grond krijgt en je opdrachtgevers het beste kunt bieden. Samen lever je altijd meer op dan alleen."

Welke ondernemer inspireert jou?

"Creatieve ondernemers inspireren mij vooral. Dat hoeven geen ondernemers te zijn die een puur creatief vak uitoefenen. Het zijn vooral ondernemers die handelen vanuit hun gevoel, vanuit wie ze in de kern zijn en die daar vanuit hun talent inzetten. Voor de masterstudie Human Resource Management heb ik een keer een seminar gevolgd van Jelle Dijkstra. Hij schreef samen met Paul-Peter Feld het boek "Gedeeld Leiderschap" (een aanrader trouwens!). Zijn puurheid en zijn kwetsbaarheid heeft mij vooral geraakt tijdens het seminar. Het vasthouden aan waar je voor staat, je visie uitdragen, ook wanneer het niet direct jubelend ontvangen wordt, vind ik enorm krachtig."

Hoe ziet jouw ideale dag eruit?

"Op mijn ideale dag heb ik inspirerende gesprekken met relaties, werk ik samen met anderen aan projecten waarbij eenieder vanuit zijn/haar kracht van waarde kan zijn en iets kan toevoegen aan een groter doel. Dat kan een zakelijk of maatschappelijk doel zijn. Op mijn ideale dag ben ik niet gestrest of gehaast en werk ik vanuit mijn eigen kracht en talent."

Wat vind jij het mooiste aan het ondernemerschap?

"De vrijheid, kunnen handelen volgens mijn eigen normen, waarden en overtuigingen. En ook de ontwikkeling die je als mens doormaakt bij het aanpakken van steeds weer een nieuwe uitdaging. Dat voelt ook wel eens tegenstrijdig. Aan één kant ben ik altijd op zoek naar zekerheid en stabiliteit, ik heb immers ook verantwoordelijkheden richting mijn gezin. De andere kant is dat als ik dicht bij de zekerheid en stabiliteit kom, ik juist onrustig word en het weer tijd wordt om iets nieuws aan te pakken."

Wat is je droom?

"Organisaties helpen de optimale omstandigheden te cre?ren, zodat medewerkers meer flow ervaren op het werk. Flow is een hogere staat van zijn, waarbij een persoon helemaal opgaat in wat hij/zij aan het doen is. Tijdens de flow-ervaring levert de persoon buitengewoon hoge prestaties, waarbij de persoon niet uitgeput raakt, maar juist meer energie krijgt. Het bewustzijn van tijd en omgeving is op het moment van de flow-ervaring afwezig. Er is een hoge mate van focus en concentratie, waarbij er ondanks de afwezigheid van het bewustzijn van tijd en omgeving wel een (positief) mentale verandering optreedt. De uitdaging en vaardigheden van de persoon die flow ervaart zijn in balans. Meer flow op het werk betekent meer werkgeluk. Een win-win situatie, want gelukkige medewerkers leveren het beste van zichzelf en positieve organisaties met gelukkige mensen zijn succesvoller dan organisaties waar mensen minder lekker in hun vel zitten. Flow bevordert de duurzame inzetbaarheid van medewerkers, vermindert het ziekteverzuim en verhoogt de prestaties en creativiteit. En daar lever ik graag een bijdrage aan."

Heb je nog een tip die je zou willen geven aan andere ondernemers?

"Ga uit van je eigen kracht en talent, sta open voor de visie van anderen, begrijp anderen door echt te luisteren en trek van daaruit je eigen pad. Om een citaat van Nietzsche te gebruiken: 'Wees meester en vormgever van jezelf'".


Directrice
MYN

Website
Zakelijke dienstverlening Interview met een lid