Remon Knol - Novuss

Leestijd: 0 minuten
Novuss Telecom & ICT - locatie: Apeldoorn

NB: Dit blog is overgenomen van de oude website van Ondernemers in Bedrijf en is ouder dan 31 december 2018

... 

Kun je uitleggen wat de onderneming inhoudt en wat jullie doen?

"Novuss ICT is een ICT dienstverlener. Wij beheren en ondersteunen bedrijfsnetwerken en hebben daarnaast een hostingstak gericht op hosten van websites en domeinregistratie. De nadruk ligt hem in het netwerkbeheer. We beheren dit bij mensen op de zaak en vanaf ons kantoor hier in Neede.

Daarnaast hebben het nieuwe werken geintroduceerd waarbij de server niet meer bij de klant staat maar hier bij ons. Ze kunnen dan gewoon gebruik maken van de standaard bestanden zoals Word, Excel en Outlook maar de bestanden staan dan bij ons op de beveiligde server. Vanaf deze server beheren we zo'n 1300 websites en handelen we 5 tot 6 miljoen mails per dag af. Daarvan wordt overigens 80% spam hier al gefilterd. Daar heeft de klant dus geen last van.

We proberen met Novuss ICT een zo compleet mogelijk product te leveren waarbij we binnen een bedrijf ondersteuning kunnen bieden voor alles waar een stekker aan zit behalve keuken- en wasapparatuur. Dus van het computerpark en de Copiers tot de beveiligingscamera's. Ons motto: 'Terwijl onze klanten rustig doorwerken, zorgen wij op de achtergrond dat het netwerk nu en in de toekomst naar behoren functioneert.'"

Hoe is Novuss ontstaan?

"Ik werkte samen met Marcel Beld al bij een personeelsorganisatie en we hebben van daaruit besloten wat we hier doen kunnen we voor hun kunnen we als zelfstandige ook voor andere bedrijven en zo hebben we besloten samen een bedrijf te starten. We hebben 4 jaar lang in Hengelo en 6 jaar lang in Enschede gezeten en sinds 2 jaar zitten we nu in Neede. Op dit moment vallen we onder Wijco en dat is ook 1 van de redenen waarom we nu in Berkelland gevestigd zijn. Op dit moment zijn we met negen personeelsleden die allemaal hier uit de regio komen."

Het gezicht achter Novuss, kun je wat meer over jezelf vertellen?

"31 jaar oud, woonachtend in Enschede, 2 kinderen. Altijd al in de ICT gezeten na de ICTschool bij m'n stagebedrijf gebleven. Een paar jaar in loondienst bij de helpdesk bedrijven lang geweest om allerlei ICT problemen op te lossen. Vervolgens me meer bezig gehouden met de vertaling van de ingewikkelde ICT taal naar de Jip en Janneke taal die elke ondernemer snapt. Nu probeer ik met Novuss een bedrijf neer te zetten wat voor elke ondernemer helder en begrijpelijk is. Dat je ook de klant iets aanbiedt waar hij wat aan heeft en waar hij van te voren weet wat hij krijgt en daar aan kwijt is. Daarom zit ik als ondernemer ook tussen mn collega's zodat ik weet wat er speelt en zij weten wat ik doe."

Waar onderscheidt Novuss zich in?

"We gaan een lange termijn relatie aan met de klant gebaseerd op vertrouwen. Meedenken met de klant en flexibel inspringen op vragen van de klant. Als een klant in het weekend wordt geconfronteerd met een probleem van zijn server of website dan wachten we niet tot het maandag is maar lossen wij dit gewoon in het weekend op.

We hebben ook een erg informele band met onze klanten, proberen regelmatig bij ze langs te gaan om een praatje te maken ook als er niet direct een aanleiding is. Zo blijft het contact prettig en dit communiceert over het algemeen toch makkelijker.

Op dit moment zijn we met negen personeelsleden die allemaal hier uit de regio komen."

Waar zie je jezelf in 2018, wat zijn de toekomst plannen?

"We willen eerst hier de basis hier op orde krijgen en in de loop der tijd willen we wel uitbreiden naar een breder productpakket waarbij het ook mogelijk is dat we van 2 bedrijven 1 gaan maken. Een voorbeeld van een nieuw product waar we aandacht aan gaan besteden is het Voipbellen. Bellen via het internet. Dit is nu al een opkomende trend als vervanger van de standaard vaste telefoon via de vaste kabel maar zal ook bij mobiele telefonie zijn intrede doen."

Wat vind je van de ondernemers in Berkelland?

"Wij komen oorspronkelijk uit Twente en daar merk je dat ondernemers vergeleken met de rest van Nederland de kat wat meer uit de boom kijken. De Achterhoek is meer van 'ons kent ons'. Het opbouwen van een vertrouwensband is hier heel belangrijk en erg waardevol. Als je als bedrijf je afspraken nakomt en je product is naar behoren zal men in de Achterhoek niet snel verder gaan kijken naar wat anders. In onze branche is die vertrouwensband erg waardevol en daar richten we ons dan ook grotendeels op."

Berkelland in bedrijf, wat betekent dat voor jou?

"We zitten nu twee jaar in Neede in een hartstikke mooi pand en hier in de regio spreekt men wel over ons, we hebben ook wat lokale evenementen gesponsord maar kunnen in de rest van de regio nog meer naamsbekendheid gebruiken. Berkelland in Bedrijf kunnen we hierbij goed gebruiken om de ondernemers uit de regio direct en persoonlijk ons verhaal te vertellen."


Directeur
Novuss Telecom & ICT - locatie: Apeldoorn

Website
Zakelijke dienstverlening Interview met een lid