Renee Poortman - The Lord of the rings, een hele onderneming

Leestijd: 0 minuten
MYN

NB: Dit blog is overgenomen van de oude website van Ondernemers in Bedrijf en is ouder dan 31 december 2018

... 

The Lord of the Rings, een hele onderneming

Ik biecht het maar meteen op: sinds de verfilming van het eerste deel van the Lord of the Rings, ben ik fan. Een verhaal over moed, vriendschap, trouw en roeien met de riemen die je hebt. Over het gaan voor je doel, ongeacht twijfels, angst en de grote kans op een gewelddadige dood. Dat het ook nog eens alles te maken heeft met ondernemen, maakt het alleen nog maar beter. Met uitzondering van een gewelddadige dood dan.

The Lord of the Rings lijkt te gaan om de Hobbit Frodo die een magische ring moet vernietigen om zo Midden-Aarde van de ondergang te redden. Frodo gaat op weg en komt terecht in een gezelschap van markante figuren, die hem willen helpen om zijn doel te bereiken. Daarmee wordt het verhaal ineens een stuk groter, want Frodo kan het niet alleen. Waar zou hij zijn als Sam hem niet verschillende keren had gered? Wat zou er gebeurd zijn als Aragorn de aandacht van het 'Oog van het kwaad' niet had afgeleid? Had Frodo dan alsnog de ring kunnen vernietigen? Hoe zou het zijn afgelopen met Midden-Aarde als de elfen en de dwergen hadden besloten om tegen elkaar te blijven vechten in plaats van tegen een gezamenlijke vijand. Wie had kunnen denken dat de lanterfantende merry uiteindelijk heldhaftig mee zou strijden in het gevecht om zijn wereld?

Naast Frodo, blijken de Reisgenoten van de Ring, hun specifieke karaktereigenschappen en hun ontwikkeling tijdens de reis, minstens zo belangrijk te zijn om tot een goed einde te komen. Ooit toevallig bij elkaar gekomen, moeten ze het met elkaar zien te rooien in het avontuur van hun leven. Zo werkt jouw netwerk ook. Misschien heb je helemaal niets met the Lord of the Rings of met het genre in het algemeen, je hebt wel reisgenoten nodig om je doel te bereiken. Je bevindt je misschien in een groep ondernemers waarvan je nog niet precies weet wat je aan iedereen hebt en je vraagt je af wat je in vredesnaam met die meneer links achterin moet. Toch is het heel waarschijnlijk dat als jullie elkaar leren kennen en je erachter komt dat je een gezamenlijk doel hebt of kunt maken, er ineens verrassende mogelijkheden ontstaan. Dan blijkt dat je elkaar kunt helpen, gewoon door jouw rol te spelen en te doen waar jij goed in bent. Om het anders uit te drukken: 'het geheel is meer dan de som der delen'. Wie zijn jouw reisgenoten?


Ondernemer
MYN

Website
Interview met een lid Blog van een lid