Robin Krooshof - ophetinternet.nu

MYN

NB: Dit blog is overgenomen van de oude website van Ondernemers in Bedrijf en is ouder dan 31 december 2018

... 

Robin Krooshof zorgt er graag voor dat mensen gewoon hun werk kunnen doen en hun pc kunnen gebruiken. Of dat nu zakelijk is of privé. Robin over netwerken, popmuziek en 'in the cloud', tegenwoordig een 'vies' begrip.

Wat doe je als ondernemer?

"Ik heb twee takken in mijn bedrijf: een particuliere en een zakelijke tak. Particulier werk ik via REDMIJNPC (www.redmijnpc.nu) en zakelijk werk ik via OphetInternet.nu (www.ophetinternet.nu). OphetInternet.nu is een ICT-bedrijf met de focus op online werken. Kortom we zorgen ervoor dat een bedrijf fatsoenlijk online draait: van e-mailoplossingen, websiteontwikkelingen en telefoondiensten tot het leveren van de pc. Ooit werkte ik in loondienst, maar het was fiscaal aantrekkelijk om dat om te zetten naar een eigen bedrijf. Mensen waren te spreken over mijn werkwijze en daarna is het uitgebouwd tot wat het nu is en heb ik in 2011 mijn baan opgezegd. Sindsdien ben ik fulltime aan de slag en heb ik zelfs twee collega's."

Wat is nou het allerleukste aan je vak?

"Het opbouwen van relaties en het contact hebben met klanten, zowel zakelijk als particulier. Die verbondenheid en er gewoon voor zorgen dat klanten hun werk kunnen doen. Ieder project is weer iets waarvan ik denk: dat is leuk! Kappersketen Knip&Go is wel een mooi voorbeeld. Dat zijn allemaal losstaande winkels en ik heb daar zo'n systeem ontwikkeld dat de winkels eigenlijk altijd kunnen doordraaien. Alles staat 'in de cloud' en bij problemen kan een systeem simpel gewisseld worden. Het is een innovatieve en goedkope manier om mee te werken."

Wie inspireert je? Inspireer je zelf ook mensen denk je?

"Ik denk niet dat er zozeer een bepaald persoon is die mij inspireert, maar dat dat eerder een type persoon is. Personen die open staan voor nieuwe ontwikkelingen, die gesprekken aangaan. Of ik zelf mensen inspireer? Ik wil niet zozeer mensen inspireren, ik wil gewoon zorgen dat mensen kunnen werken. Als ik mensen had willen inspireren, had ik een ander beroep moeten kiezen. Ik wil ervoor zorgen dat mensen fatsoenlijk hun werk kunnen doen en hun computer kunnen gebruiken."

Waar ga je voor komend jaar?

"Ik kijk niet heel ver in de toekomst. De markt is nu en daar wil ik actief zijn. Het komende jaar staat in het teken van meer bekendheid voor OphetInternet.nu. Afgelopen jaar was REDMIJNPC aan de beurt en dat is voor particulieren een begrip in Eibergen geworden. Nu is de zakelijke tak aan de beurt. Ik ben gek op netwerken, ik vind beurzen aantrekkelijk en netwerken via het internet natuurlijk ook; ik kies dus met name voor de persoonlijke benadering. Ik ga een relatie aan met een klant en van daaruit zoeken we naar oplossingen en probeer ik zoveel mogelijk werk uit handen te nemen. Mijn doelgroep zit met name in de zelfstandige en klein zakelijke markt. Vaak in zakelijke dienstverlening, omdat dat vaak de bedrijven zijn die ik tijdens het netwerken tegen kom. Ik ben er geen fan van groots en regionaal adverteren. Persoonlijk contact, daar gaat het om!"

Hoe zie je de toekomst?

"Door de marketing is 'in de cloud werken', een beetje een vies begrip geworden. Het gaat erom dat je online kunt werken. Zakelijk en privé. Data wordt steeds toegankelijker en back-ups worden steeds beter, zodat je de ene keer vanuit huis en de andere keer vanaf kantoor kunt werken. Dat gaat niet vanzelf, daarvoor heb je ondersteuning nodig van een bedrijf dat bij je past. Dat bied ik dan weer."

Wat zijn je karaktereigenschappen?

"Ik probeer een persoonlijke relatie aan te gaan met mijn klanten. Ik probeer open te zijn in alles wat ik doe en ik voel mij verantwoordelijk voor wat ik bij een klant doe, in tegenstelling tot veel anderen. Ik krijg vaak terug dat mijn uitleg duidelijk is. Verder ben ik secuur en precies en neem ik geen genoegen met half werk. Dat is ook gelijk weer een negatief punt. Omdat ik de verantwoordelijkheid neem, neem ik soms teveel hooi op mijn vork en wil ik teveel doen. Secuur en precies zijn zorgt er ook voor dat er heel veel tijd in mijn werk gaat zitten, waardoor mijn dagen langer zijn. Ik wil een perfecte oplossing, terwijl een klant soms al meer dan tevreden is met iets minder."

Waar mag je jou 's nachts voor wakker maken?

"Ik ben moeilijk wakker te krijgen 's nachts. Wat ik echt leuk vind om te doen is lekker muziek luisteren in de auto. Dat kan van alles zijn. Ik houd van popmuziek uit de jaren '90."


Directeur
MYN

Website
Zakelijke dienstverlening Interview met een lid