Roel Jansen - eigenaar Jansen Metal Products: "Je moet durven geven"

Leestijd: 0 minuten
Jansen Metal Products

Jansen Metal Products is een metaalbewerkingsbedrijf en machinebouwer. Vanuit de vestiging in Winterswijk maakt het bedrijf onder meer transport- en opslagsystemen, stapelpallets en platenkarren. Het bedrijf is al meer dan honderd jaar actief in die markt en is in de afgelopen eeuw uitgegroeid tot een vakkundige metaalbewerkingsspecialist op het gebied van standaard- en maatwerkproducten.

Over Jansen Metal Products

In een notendop zou je kunnen zeggen dat bedrijven met metaalvraagstukken bij Jansen Metal Products terechtkunnen, maar daarmee zou de organisatie tekortgedaan worden. Het Achterhoekse bedrijf wil namelijk meer zijn dan alleen een leverancier van metaalproducten.

Met een eigen engineeringsafdeling is het bedrijf ook al partner voor veel klanten, in de ontwikkelingsfase. Van de eerste concepten tot en met realisatie zijn ze betrokken bij de projecten van de klanten.

Eigenaar Roel Jansen: “We werken vanuit Winterswijk, maar leveren aan bedrijven in heel Europa en zelfs ver daarbuiten. Maar Jansen Metal Products levert ook nog steeds heel veel maatwerkprojecten voor bedrijven in de regio. Daarom kom ik ook graag op netwerkevents in en rondom Winterswijk.”

Metal Skills

Een aparte tak binnen Jansen Metal Products is Metal Skills. Dit zijn (bedrijfs)uitjes waarbij de workshops metaal bewerken centraal staan.

Jansen: “Wij nodigen dan groepen uit om ze kennis te laten maken met de mogelijkheden die metaal heeft. We zorgen dan dat ze een leuke dag hebben, maar laten ze ook echt zelf dingen in elkaar lassen en maken. We hebben daar ook een variant voor kinderen voor ontwikkeld: Metal Skills Kids. Hierbij worden basisscholen uitgenodigd door en bij verschillende gastheren door heel Nederland voor een 'workshop kennismaking met techniek'. Vanuit dit project willen we graag wat doen aan de afnemende interesse voor techniek bij de jeugd. Een supergaaf project waar je de komende tijd veel meer van zult gaan horen.”

Over ondernemer Roel Jansen

Roel Jansen is er trots op een mooie werkgever in de Achterhoek te mogen zijn en draagt graag zijn passie voor techniek - en met name de ambacht metaalbewerking - uit. Jansen Metal Products is een echt familiebedrijf met een geschiedenis die teruggaat tot begin 1900 in Winterswijk.

Jansen: “Als servicegericht bedrijf zullen we altijd de wensen van de klant proberen waar te maken, zijn we trots op de kwaliteit en betrouwbaarheid van onze producten voor reële prijzen. Met op dit moment 20 collega’s kunnen wij snel en secuur schakelen bij elke klantvraag. En daar word ik dan altijd weer heel gelukkig van: mensen helpen met mooie, goede kwaliteitsproducten.”

Netwerken is een logisch verlengstuk van ondernemerschap

Voor Jansen Metal Products en Roel Jansen is netwerken bijna een logisch verlengstuk van zijn ondernemerschap. Hij is vaak te vinden bij netwerkclubs, ondernemerskringen in de Achterhoek en netwerkevents in die regio.

Jansen: “Ik doe dat in eerste instantie om mijn netwerk te vergroten en mensen te ontmoeten die ambassadeurs worden van Jansen Metal Products. Als je als ondernemer een goed netwerk hebt opgebouwd, dan is de kans ook groter dat ervan uit dat netwerkmensen naar je toekomen die je wat gunnen.”

Durven geven

“Op het moment dat er een vraag ontstaat die ik met mijn bedrijf kan invullen, weten ze mij te vinden. Ik denk dat je moet durven geven, om zodoende als persoon en organisatie bekend te worden bij andere ondernemers. Uiteindelijk komt men dan vanzelf bij je terug en komen daar afspraken uit voort. Met Metal Skills en Metal Skills Kids hebben we ook 2 onderwerpen waarbij we ook heel gemakkelijk contacten kunnen leggen tijdens de netwerkevents en dat is één van onze doelen tijdens de netwerkbijeenkomsten van MYN.”   

 

Bedrijfsnaam: Jansen Metal Products
Adresgegevens: Snelliusstraat 15
Regioclub: Achterhoek
Website: www.jansenmetalproducts.nl
E-mail: info@jansenmetalproducts.nl
LinkedIN: Roel Jansen | LinkedIn


Roel Jansen
Jansen Metal Products

Website
Zakelijke dienstverlening Interview met een lid