Sander van der Kolk - Bestpictures.nl

bestpictures.nl

NB: Dit blog is overgenomen van de oude website van Ondernemers in Bedrijf en is ouder dan 31 december 2018

... 

Wie is Sander van der Kolk?

"Ik ben een in 1975 geboren Kampenaar, getrouwd met Marleen en vader van Charlotte-Sophie en Christopher. In 1996 heb ik mijn opleiding tot grafisch ontwerper afgerond aan het Grafisch Lyceum Zwolle. Een opleiding die ik gedeeltelijk heb gefinancierd door het tekenen van portretten van mensen. Binnen deze opleiding was een van de bijvakken fotografie. Een vak waarin ik veel interesse had, en waarin ik veel tijd heb gestoken."

Hoe ben je in het ondernemerschap gerold?

"Eigenlijk heb ik bij al mijn werkgevers naast het grafische werk ook gefotografeerd. Het is altijd een combinatie geweest die veel waardering kreeg. Regelmatig kreeg ik dan ook te horen: "Dat fotograferen, daar moet je eigenlijk meer mee doen". Maar vaak zijn werkgevers ook bang dat jouw een eigen bedrijfje op de eerste plaats komt. Uiteindelijk heeft mijn huidige werkgever het licht gezien, en kon ik eind 2009 voor mijzelf beginnen naast mijn bestaande werk als vormgever van tijdschriften. Dit heeft geresulteerd in een enorm flexibele samenwerking met veel ruimte voor elkaar. Door middel van openheid en planning is er veel mogelijk. Het werkt dus prima naast elkaar."

Kun je me iets vertellen over je bedrijf?

"De naam Bestpictures.nl staat op zijn minst voor de ambitie die ik heb bij het verrichten van mijn werk: het maken van de beste producten. Of het nu gaat om fotografie voor bedrijven of particulieren, of het ontwerpen en het verzorgen van huisstijlen, flyers of folders enzovoorts. Voor mij hebben fotografie en grafisch werk zoveel met elkaar gemeen, dat het moeilijk is een keuze te maken voor een of ander. De combinatie van de twee is voor mij altijd 'het beste plaatje' geweest. Het gaat er mij om dat de klant met een tevreden gevoel mijn werk in ontvangst neemt en het ook daadwerkelijk gebruikt. Met 18 jaar ervaring als grafisch ontwerper, kent de grafische industrie weinig geheimen meer voor mij. Hierdoor kan ik het gehele traject van idee tot eindproduct voor mijn rekening nemen. Door mijn achtergrond als grafisch ontwerper kan ik als fotograaf, bijvoorbeeld voor een reclamebureau, beter meedenken bij het maken van beeldmateriaal, en hoe de afbeeldingen in de praktijk ingezet kunnen worden in een opmaak van grafische bestanden."

Heeft Bestpictures.nl een bepaalde doelgroep?

"Als fotograaf werk ik zowel voor zakelijk als particulier. Grafisch werk lever ik zowel aan startende als gerenommeerde ondernemingen en stichtingen in de omgeving van Dronten en Kampen."

Waarin onderscheidt Bestpictures.nl zich?

"Ik neem de tijd voor mensen. Maar kan mijn producten vlot leveren. Iets wat ik in het verleden vaak heb horen roepen binnen verschillende bedrijven: 'Tijd is geld!'. Natuurlijk zit hierin een kern van waarheid. Maar voor mij is het belangrijker dat iemand achteraf tevreden is. Dat het mij een uurtje extra gekost heeft dan eerder voor mijzelf gepland, doet mij niet zoveel. Een tevreden klant is belangrijker. Die zorgt voor mond-tot-mond reclame: het beste wat er is."

Wat doe je aan netwerken?

"'Dronten in Bedrijf' was voor mij de eerste ervaring met netwerken. Het eerste contact met Dronten in Bedrijf was per telefoon onderweg naar een fotografielocatie. Normaal iets wat ik aanhoor en vervolgens vlot afkap. Maar Lies Woudstra wist mijn aandacht te trekken en heeft voor Nathalie Hagen een afspraak bij mij geregeld. Achteraf gezien een goede afspraak waarvan ik vooraf nooit verwacht had er zoveel werk uit te ontvangen. Gezien ik tijdens de bijeenkomsten ook fotografeer, heb ik misschien wat minder tijd om met iedereen te netwerken. Maar als er vragen zijn, of iemand wil weten wat ik voor zijn of haar bedrijf kan betekenen, kan iedereen mij altijd aanspreken. Ik leg dan graag even de camera neer. Wat is de kracht van Bestpictures.nl? Ik verwacht dat mijn klanten zullen zeggen: hij is veelzijdig, creatief, neemt de tijd voor mij, denkt op een prettige manier mee en levert vlot goede kwaliteit werk af tegen een scherp tarief."

Wat vind je van Dronten in Bedrijf?

"Het is leuk om kennis te kunnen maken met andere ondernemers in de omgeving. De verschillende visies die ondernemers hebben over de manier van ondernemen die zij er op na houden, is interessant en leerzaam. Vanaf het begin van Dronten in Bedrijf heb ik alle bijeenkomsten bezocht. Nathalie weet het iedere keer weer samen met de gastheer of gastvrouw van de avond leuk en interessant te maken."


Directeur
bestpictures.nl

Website
Interview met een lid