Stef de Graaf - Saled Nederland BV

Leestijd: 0 minuten
MYN

NB: Dit blog is overgenomen van de oude website van Ondernemers in Bedrijf en is ouder dan 31 december 2018

... 

De gloeilamp verdwijnt, dat is inmiddels wel bekend. Dat er vele verschillende nieuwe soorten licht bestaan, dat weten wij ook. Maar wat weet jij eigenlijk over ledverlichting Saled is leverancier van hoogwaardige professionele ledverlichting. De verlichting die zij produceren is 99,9% recyclebaar, geeft ruim 50% minder CO2 uitstoot en bespaart ruim 50% energie! Hoogste tijd om meer te weten te komen over het bedrijf en de mensen die dit mogelijk maken.

Wie is Stef de Graaf?

“Ik ben Stef de Graaf en ben van beroep Sales Directeur van Saled, waar ik dagelijks leidinggeef aan de complete organisatie van Saled. In mijn privéleven ben ik trotse man en vader. Ik ben 56 jaar oud, getrouwd met mijn prachtige 52-jarige vrouw en heb een dochter en zoon. Mijn dochter is getrouwd en heeft een zoontje.”

Hoe ziet je werkdag eruit?

“Die begint meestal rond 6 uur. Dan kan ik namelijk in verband met tijdsverschil overleggen met onze collega’s in de fabrieken in China waar het grootste gedeelte van onze producten vandaan komt. Vervolgens kan ik tot ongeveer 8 uur offertes maken en dan komen mijn collega’s binnen. Samen nemen wij de dag door zodat onze monteurs op pad kunnen. Daarna heb ik telefonisch contact met onze accountmanagers. Zelf ben ik veel onderweg. Ik kom zelf naar de klant toe en ben het gezicht van Saled. Klanttevredenheid is bij ons nummer één, dan is het ook belangrijk dat ik iedereen persoonlijk ken en weet wat er speelt.

In totaal werken er 18 medewerkers bij ons in Nederland. Wij werken samen met zeven fabrieken in China waar veel van onze producten worden ingekocht. Wij vinden het belangrijk om de werkgelegenheid te stimuleren.

Wij werken voornamelijk voor grote bedrijven en partijen in Nederland. Voor lichtvraagstukken kom ik ter plaatse. Dan loop ik samen met de klant rond en geef ik gelijk een lichtadvies. Het zal niet de eerste keer zijn dat ik een prachtige kantoorruimte binnen kom lopen, maar dat de medewerkers in hun eigen schaduw zitten te werken. Dan passen wij dat simpel en vakkundig aan zodat de werkplek ook Arbo technisch goed is. Tevens is er nu veel leegstand in kantoren. Door onze aanpassingen weten wij kantoren van een F naar A+ energielabel te krijgen. Door onze duurzame technieken en kostendaling die dit tot gevolg heeft, zijn deze panden ontzettend snel weer verhuurd.”

Hoe is het bedrijf ontstaan?

“Ik heb een vakdiploma behaald als Timmerman en ondernemer, maar kwam er al snel achter dat ik een verkoper ben puur sang. Via verschillende sales functies ben ik uiteindelijk bij Saled terecht gekomen. Via mijn werk, kwam ik in China terecht, waar ik mijn Nederlandse zakelijke partner heb ontmoet die woont en werkt in China en is getrouwd met een Chinese vrouw. Hij was bezig met het opzetten van een afzetkanaal voor de verkoop van ledverlichting in Nederland. Het Led bedrijf is opgericht in 2008, dit was een moeilijke tijd. Voor oktober 2010 hebben wij niets verkocht. Dat was bewust. We hadden een visie en doelstellingen, ons product moest aan zeven richtlijnen voldoen. Saled Nederland B.V. is dan ook pas echt van start gegaan in Juli 2011 na een jarenlange voorbereiding. In hetzelfde jaar heeft een verdere professionalisering plaatsgevonden door met 2 nieuwe partners te gaan samenwerken. Het bedrijf heeft 3 gelijkwaardige directeuren, ieder met een eigen portefeuille. We zijn langzaam gaan groeien.”

Hoe zien jullie de toekomst van ledverlichting?

“De eerste vormen van ledverlichting gaven vaak koud en lelijk licht. Dat is allang niet meer zo! In het gemeentehuis van Valkenswaard bijvoorbeeld hebben wij in een weekend 1400 TL-buizen vervangen voor 1400 LED-tubes. Hier heeft niemand iets van gemerkt, afgezien van het feit dat de lamp nu direct aangaat en niet hoeft op te starten. Maar aan dat verschil is men heel snel gewend!

Wij hebben vanaf het begin gelooft in ledverlichting. Er is zoveel mogelijk met dit product. Denk bijvoorbeeld aan straatverlichting. In augustus van dit jaar komt er een nieuw product op de markt. Onze straatverlichting geeft een energiebesparing van 65%, is te gebruiken in bestaande armaturen en hoeft vier keer minder te worden vervangen! Als straatverlichting kapotgaat is dat nu een erg arbeidsintensief en kostbaar proces, dat kunnen wij met dit product ontzettend vereenvoudigen en kosten reduceren. De cijfers liegen er niet om. Wij geven vijf jaar garantie op onze straatverlichting producten, maar onze klanten verdien dat voor die tijd al terug. En van onze klanten - een tapijtfabriek - heeft zijn investering al na 1,8 jaar terugverdiend!”

Wat is nou het allerleukste aan je vak?

“Mijn werk is een uitdaging, dat vind ik er erg leuk aan. Daarnaast vind ik het leuk om mensen te helpen en tevreden te stellen met ons product. Ik ben wel eens op gesprek geweest bij iemand die heel duidelijk aangaf anti-LED te zijn. Dan is het mijn taak om hem te overtuigen en pro-LED te worden. Door uit te leggen wat wij doen en hoe wij te werk gaan heb ik deze persoon weten te overtuigen. De investering is snel terugverdiend en we hanteren goede leveringsvoorwaarden. De oplossingen die wij leveren, dragen bij aan een beter milieu en lagere kosten. Dat geeft een goed gevoel.”

Waar sta je volgend jaar als ondernemer?

“De ontwikkelingen met betrekking tot ledverlichting zit in een sneltreinvaart. Een van de nieuwe ontwikkelingen waar wij ons in bevinden is veldverlichting. Hierbij kan je denken aan tennisbanen, hockey- en voetbalvelden. De verlichting staat op hoge palen en de lampen die hierin zitten zijn erg kostbaar en lastig te vervangen. Met de nieuwe mogelijkheden van onze verlichting kunnen wij vijf jaar garantie geven. Met het 5-jarige Saled zorgplan geven wij bedrijven en clubs de mogelijkheid tot het leasen van verlichting. Onze verlichting gaat langer mee, is energiezuinig, in plaats van 1000 euro betaalt men al snel minder dan de helft - en heeft vijf jaar garantie. Hierdoor is de investering van het leasecontract binnen de contracttijd al terugverdiend! Dat is een win- win situatie voor iedereen. Welkom in de nieuwe wereld!”

Wie inspireert je?

“Mensen die zeggen dat iets niet gaat lukken, bewijs ik graag het tegendeel.”

Wat is je favoriete vrijetijdsbesteding?

“Mijn prachtige voetbalclub IJsselmeervogels in mijn woonplaats Spakenburg. Ik ben gek op voetbal en het wereldje eromheen. Ik ben al 15 jaar commercieel manager van de club. Heb hier zoveel lieve mensen ontmoet en veel contacten opgebouwd. Ik spendeer daar veel tijd, gelukkig heb ik een vrouw die dit ook leuk vindt!”

Waarin kom je jezelf tegen?

“Ja, ik kom mijzelf regelmatig tegen; Ik heb de neiging te veel zelf te doen en te weinig uit handen te geven. Bang dat het mis gaat. Soms moet ik het kunnen loslaten.”

Wat is je verwachting van Amersfoort in Bedrijf?

“Ik heb veel verschillende netwerkclubs gezien, maar vond niet alle concepten even goed bij mij passen. Ondernemers in Bedrijf is zo anders! Daar doe ik graag aan mee. Netwerken en mensen leren kennen in een pure vorm. Met mensen connectie maken zonder dat daar meteen wat tegenover staat. Er is een goede structuur en kwaliteit. Daar voel ik wel wat voor!”


Sales Directeur
MYN

Website
Zakelijke dienstverlening Interview met een lid