Stephanie Zijlstra - Blog Kennisdelen

Leestijd: 0 minuten
MYN

NB: Dit blog is overgenomen van de oude website van Ondernemers in Bedrijf en is ouder dan 31 december 2018

  • Een prachtige zonsondergang, gedeeld via Instagram.
  • Je mening over de voetbalwedstrijd van vanavond, gedeeld via Twitter.
  • Heerlijk uit eten bij dat hippe restaurant, gedeeld via Facebook.
  • Een nieuwe opdracht, gedeeld via LinkedIn.

In de huidige maatschappij, worden zelfs de kleinste dingen gedeeld via Social Media. We delen er tegenwoordig dus lustig op los. Maar niet op alle vlakken… Het delen van kennis is vaak nog een uitdaging.

Veel organisaties beginnen het belang in te zien van het delen van kennis tussen professionals binnen de organisatie. Het delen van kennis wordt gestimuleerd via intranet of meetings.

Maar wordt er eigenlijk ook kennis gedeeld buiten de organisatie?

Natuurlijk is kennis te koop of in te huren. Maar soms heb je als ondernemer meer aan een goed gesprek met een medeondernemer. Gewoon om eens te sparren over een bepaald onderwerp. Om verschillende standpunten te verzamelen en daaruit te filteren wat het beste bij jou past. En waarom zou elke (startende) ondernemer opnieuw het wiel uit moeten vinden?

Onder het mom van ‘daar moet hij zelf maar echter komen’ of ‘daar moet zij zelf maar in investeren’ wordt er veel kennis vast gehouden. Jammer, want er valt zoveel van elkaar en met elkaar te leren!

En dat is niet alleen leuk en leerzaam. Eigenlijk is het net karma; what goes around, comes around. Deel je kennis met een ander en een ander doet hetzelfde met jou.

Kennismaken en Kennisdelen. Daar geloven we in bij Ondernemers in Bedrijf! Daar staan we voor en dat willen we stimuleren.Echt kennis maken met elkaar en iets waardevols zoals kennis of een connectie met elkaar delen. Je zult versteld staan wat je ervoor terug krijgt!

En dan met recht tegen elkaar kunnen zeggen: ‘prettig kennis gemaakt te hebben’!


Medewerker
MYN

Website
Zakelijke dienstverlening Blog van een lid