"We hebben eindelijk een manier gevonden om onze kennis te delen"

Simon Schutter Foto & Film

Simon Schutter maakt foto's en video's voor ondernemers die het belang van goede communicatie zien - of willen zien. Dat kan vanuit z'n studio in Doetinchem, maar je ziet hem - en z'n team - vooral veel op locatie door heel Nederland. Simon geeft ons een kijkje in zijn leven als foto- en videograaf. Want naast visueel beeldmateriaal bouwt hij ondertussen ook aan z'n tweede bouwval vs. droomhuis. 

Stel je kunt alles doen wat je wilt, geld speelt geen rol. Wat zou je dan gaan doen? 

"Verder gaan met wat ik nu doe. Dat klinkt misschien flauw en het is wellicht niet geheel waar. Ik vraag mezelf vaak af of ik de goede keuzes maak en dingen doe die mij gelukkig maken. Geld zou een aantal dingen makkelijker maken en versnellen maar creatief bezig zijn en nieuwe concepten bedenken hoop ik altijd te mogen doen."

Wilde je altijd al op de plek wonen waar je nu woont? 

"We zijn bezig onze tweede bouwval om te toveren naar ons droomhuis. Met veel hulp doen we alles zelf. Ik merk dat de locatie niet zo belangrijk is voor mij. Het gezelschap en het huis is belangrijker dan waar het staat. Nu hebben we een heerlijke plek gevonden waar we niet van plan zijn binnenkort weg te gaan. Maar ik begon met dat dit onze tweede verbouwing is van een droomhuis dus wie weet wat een morgen brengt. Het maakt mij niet uit, we zien het wel."

Met welk project ben je nu mee bezig? 

"Op dit moment ben ik samen met mijn compagnon een geautomatiseerde workflow aan het opzetten van een product die onze markt niet kent. Iedereen die het belang van video ziet kan straks via ons op een efficiënte en geheel nieuwe manier zelf referentievideo’s maken. Eenvoudig, handig en sneller dan wij ooít konden aanbieden.

Het is een project waar ik ongelooflijk enthousiast over ben omdat we eindelijk een manier hebben gevonden om onze kennis te delen én de kwaliteit van het eindproduct hoog te houden."

Wat was je eerste klus als ondernemer? 

"De eerste officiële opdracht die ik heb mogen doen was voor Arriva. De regiomanager, een echte ondernemer, waardeerde de moeite die ik had gestoken in de eerste ontmoeting. Dat maakte dat ik een kans kreeg mezelf te bewijzen, vele projecten later kijk ik nog altijd trots terug op dat moment."

Foto uit een shoot voor Arriva 

Wat moet iedere ondernemer volgens jou weten om zijn of haar bedrijf tot een succes te maken? 

"Passie, ondernemen is hard werken. Vooral in de eerste jaren kan het vechten zijn om je positie te veroveren. Het moment dat het niet meer lukt is wanneer je geen passie en plezier meer hebt in je werk. Vraag jezelf af of je het (nog) leuk vindt wat je doet. Die vraag stel ik mezelf elke dag."

Foto uit een websiteshoot door Simon

Wat is de mooiste samenwerking die je uit netwerken hebt gehaald? 

"Iemand vinden die net als ik verder wil en kan denken, kan vliegen in ideeën maar die ook bereidt is concreet te worden en te ontwikkelen. Dat is wat ik vond in mijn huidige compagnon, die ik ontmoette bij een businessclub. Met een enorm mooi project als uitkomst is dat alleen al de reden lid te zijn van een businessclub."


Simon Schutter - foto- en videograaf
Simon Schutter Foto & Film

Website
Zakelijke dienstverlening Interview met een lid