Wonder: de wondertool om online te netwerken

Leestijd: 0 minuten
MYN

Een slag in het gezicht: door Corona mogen de fysieke netwerkevents niet meer doorgaan. Zoveel ondernemers die zoveel baat hebben bij de netwerkevents: leuke connecties opdoen, vol inspiratie naar huis en ook nog een leuke tijd hebben gehad. Hoe ga je dat in een online vorm gieten? Zoom en Teams voldoen niet aan onze kernwaarden: effectief en informeel netwerken. Prima tools voor een online vergadering, maar netwerken hoort een uitje te zijn.

We waren niet de enige die een goede online netwerktool misten…

Gelukkig maar… Zo werd Kim gewezen op een nieuwe tool: Wonder.me.

BAM!

Dat is precies wat onze netwerkclub nodig had! Een tool die ervoor zorgt dat online netwerken leuk (!) is, dat niet iedereen dwars door elkaar praat, dat je overzicht kunt houden en écht interessante connecties kunt opdoen.

Wonder.me is geweldig om meerdere redenen

  • De tool is webbased, je hoeft er dus niets voor te downloaden als deelnemer. Een wachtwoord ontvangen is voldoende.
  • Er zijn tot 1.500 gasten welkom. Gelukkig zitten onze netwerkevents doorgaans niet zó vol ;-)
  • Wonder.me voldoet 100% aan de privacywetgeving.
  • Als deelnemer hoor en zie je alleen de mensen in jouw cirkel. Dat zijn er maximaal 10, dus geen chaos meer met 134 mensen die zijn vergeten om hun microfoon op mute te zetten.
  • Je kunt op drie manieren chatten (typen): privé, met iedereen in je cirkel of met de hele room.
  • Er kan iemand een presentatie geven en niemand kan verder zijn camera of microfoon aandoen. Focus! Effectief en inspirerend luisteren naar het verhaal van een ondernemer. Ondertussen kun je vragen stellen via de chatbox zodat de spreker ook niet wordt afgeleid door allemaal webcams.
  • Je kunt op mensen klikken om ze uit te nodigen voor je cirkel of voor een privégesprek. Zo weet je als iemand je wil leren kennen of bij wil praten. Dát is pas effectief netwerken.

Hoe het werkt in een notendop

Je meld je aan voor een van onze online netwerkevenementen via de website, dat is niet anders dan normaal. Vervolgens krijg je van tevoren een link toegestuurd met een wachtwoord. Dat wachtwoord heb je nodig om naar binnen te kunnen. Je komt ‘binnen’ en je kunt op zoek naar ondernemers waar je graag mee wilt kletsen. Nodig ze uit voor je cirkel of sluit aan bij een bestaande cirkel.

Afbeelding komt van Wonder.me

Netwerken kan online!

Maar natuurlijk staan we te popelen om elkaar weer te zien, handen te schudden en samen een drankje te drinken. Maar laten we vooral niet stilstaan.


Kim Stein
MYN

Website
Zakelijke dienstverlening Nieuws vanuit MYN Blog van een lid