Xander Roordink - Rozut Houtbewerking

MYN

NB: Dit blog is overgenomen van de oude website van Ondernemers in Bedrijf en is ouder dan 31 december 2018

... 

Wat is Rozut?

"Het is een deuren-, trappen- en timmerfabriek. In 2008 heb ik het bedrijf overgenomen van mijn vader. Het is een echt familiebedrijf en bestaat al meer dan 100 jaar. Van oorsprong is Rozut een ambachtelijke houtbewerkingsbedrijf , maar in de loop der jaren heeft Rozut zich gespecialiseerd in het ontwerpen en fabriceren van binnendeuren, buitendeuren en trappen. Alles wordt op aanvraag gemaakt waardoor alle producten zijn afgestemd op de wensen van de klant. Hierin zit ook het compleet afleveren van een deur. Dus een deur met deurbeslag naar wat de klant mooi vindt. Soms komt er ineens een vraag van een andere order binnen, zoals het maken van een boekenkast of het schuren van een tafelblad."

Wie zijn jullie klanten?

"Onze klanten bevinden zich ongeveer in een straal van 30 kilometer rondom Zutphen. Dit zijn voornamelijk zakelijke klanten. Als je kijkt naar de verdeling zakelijk en particulier, hebben we 70% zakelijke en 30% particuliere klanten."

Hoe zorg je dat je klanten krijgt?

"Allereerst staat een goede service en kwaliteit bij ons hoog in het vaandel, hierdoor komen mensen ook via via bij ons terecht. Daarnaast maken we reclame door middel van folders en advertenties."

Hoeveel werknemers heeft het bedrijf?

"We werken in een team met zeven personen. Drie in de productie, twee op kantoor, waaronder ikzelf, één in de buitendienst en twee chauffeurs. Zelf ben ik verantwoordelijk voor de orderverwerking, de inkoop, de verkoop en als het nodig is help ik ook in de productie."

Altijd al eigen baas willen zijn?

"Nee, eigenlijk ben ik min of meer in het ondernemerschap gerold via mijn vader. Een hele lange tijd heb ik gezegd dat ik het bedrijf niet wilde overnemen en heb toen eerst als ambtenaar gewerkt. Uiteindelijk heb ik er toch voor gekozen het bedrijf over te nemen en voor mezelf te beginnen. Ik wilde meer uit mezelf halen. Bij mijn vorige baan was die mogelijkheid er niet."

Wat is je grootste uitdaging geweest?

"Het omturnen van het bedrijf door verandering van de markt. We moesten van standaard productie naar maatwerk. Hierbij moet je specialistisch en klantgericht denken. Het voordeel hiervan is dat geen enkele deur of trap hetzelfde is en dat de klant iets unieks in huis heeft."


Directeur
MYN

Website
Zakelijke dienstverlening Interview met een lid