Yvonne Haasjes - Kinderdagverblijf de Vlindertuin

Leestijd: 0 minuten
MYN

NB: Dit blog is overgenomen van de oude website van Ondernemers in Bedrijf en is ouder dan 31 december 2018

... 

Wie is Yvonne Haasjes?

"Ik ben 37 jaar oud, eigenaresse van Kinderopvang De Vlindertuin. Moeder van 2 kinderen, partner van Arjan. Wij wonen 5 km buiten Kampen op het platteland."

Wat is De Vlindertuin?

"De Vlindertuin biedt kleinschalig hoogwaardig agrarisch kinderopvang aan voor alle kinderen vanaf 10 weken tot 4 jaar oud. De Vlindertuin heeft twee ruim opgezette groepsruimtes met een centrale verschoonruimte. En een ruime aansluitende buitenruimte waar kinderen vrij en veilig in de natuur kunnen spelen en ontdekken. Wij gebruiken Aardwarmte in ons KDV om ons koel en warm te houden in de verschillende seizoenen van het jaar."

Hoe is De Vlindertuin ontstaan?

"Na aantal jaren werkzaam te zijn geweest in de Kinderopvang, heb ik in 2010 besloten om als gastouder thuis te gaan werken. Ondertussen hadden we een artikel in een vakblad gelezen over Agrarisch Kinderopvang. Na wat onderzoek zijn we terecht gekomen bij de V.A.K. ( vereniging agrarisch kinderopvang) wij hebben als ondernemer besloten om daarbij aan te sluiten omdat wij dezelfde visie en missie delen. Ondertussen werd de vraag naar kinderopvang op het platteland groter. En zijn we in overleg met de Gemeente Kampen het vergunningstraject begonnen, in december 2011 hebben we de vergunning gekregen om een geheel nieuw KDV te gaan bouwen bij ons op het erf. De bouw is afgerond en we gaan Augustus 2012 open."

Met welk doel is De Vlindertuin ontstaan?

"Na werkzaam geweest te zijn op verschillende kinderdagverblijven in het verleden miste ik toch steeds weer iets. Mijn missie is om de kwaliteit en huiselijke sfeer terug te brengen in een kinderdagverblijf. Door binnen in het kinderdagverblijf prikkelarme groepsruimte(s) te cre?ren , net zoals buiten de ruimte te geven aan kleine kinderen om zichzelf te kunnen ontwikkelen. Door geheel kindvolgend te werken. Door studie is bekent dat kinderen die vanaf een jonge leeftijd in contact komen met beesten zich beter ontwikkelen. Kinderen kunnen hier hun eigen groente groeien."

Waar onderscheidt De Vlindertuin zich in ten opzichte van andere kinderopvangbedrijven in de gemeente Kampen?

"Ten eerste onze locatie het is een rustige en prikkelarme plek - buitenbedjes en warme maaltijd tussen de middag- ons pedagogisch beleid- onze missie en visie als kinderdagverblijf. Het huiselijke gevoel terug te brengen in kinderopvang waar zowel het kind maar ook de ouder(s) welzijn centraal staat."

Wat vindt u van de komst van Kampen in Bedrijf?

"Super interessant weer een andere concept om ondernemers aan elkaar voor te stellen. D.m.v. uitnodiging om bij elkaar op het bedrijf te komen kijken."

Wat is de toegevoegde waarde van Kampen in Bedrijf?

"Kampen in Bedrijf geeft elke ondernemer de kans om zich/haarzelf te promoten. En kennis met elkaar te laten maken op een aangename manier."

Voor wie heeft u grote bewondering in de gemeente Kampen?

"Voor degene die voor andere zorgen, daarvoor niets voor terug vragen en daarbij soms hun zelf wel eens vergeten, leger des heils- voedselbank etc."

Wat doet u in 2018?

"Genieten van het leven? Ons KDV bestaat dan weer 6 jaar en loopt lekker?"


Eigenaresse
MYN

Website
Zorg & welzijn Interview met een lid