Zes vragen aan Viewcol-eigenaar Eddy Pendavingh

Leestijd: 0 minuten
Viewcol BV

Viewcol is dé merknaam in het grafische topsegment voor de glasindustrie. Viewcol heeft zijn productielocatie in Zutphen en verzendt de Sublistyle-producten wereldwijd. Viewcol is continu bezig met het ontwikkelen van nieuwe producten en toepassingen. Het bedrijf richt zich met haar producten op architecten, kunstenaars en glasverwerkers wereldwijd.

Bij Viewcol wordt er gewerkt aan het verwerken van de aangeleverde design images in PET-folie en glastoepassingen. Zes vragen aan bedrijfseigenaar Eddy Pendavingh.

Stel je kunt alles doen wat je wilt, geld speelt geen rol. Wat zou je dan gaan doen?

"Ik zou onze folie willen inzetten in een combinatie van technologieën. Het design van de image gebruiken om mooie esthetische zonnepanelen te maken voor alle plekken, waar zonne-energie valt op te wekken in plaats van de saaie zwarte panelen.

Gevels van steenmotief, daken waarvan je niet kan zien dat het zonnepanelen zijn, maar een replica is van de oorspronkelijke daken. Denk hierbij aan leien daken of een dak van baksteen. Op deze manier zou ik met mijn bedrijf kunnen bijdragen aan de duurzaamheidsambities over de gehele wereld."

Ben jij een Trendsetter, Trendvolger of Trendloos?

"Ik ben een trendsetter. Dat durf ik te zeggen omdat ik geloof in open innovaties in een groot netwerk.

Iedere discipline brengt zijn eigen expertise mee voor een optimaal product. Hierdoor komen in mijn optiek de beste oplossingen boven water. Daarom ben ik altijd op zoek naar nieuwe toepassingsgebieden. Ondernemers uit het MYN netwerk mogen mij hiervoor altijd benaderen."

Met welk project ben je nu mee bezig?

"Op dit moment hebben we een project afgerond bij NS-station Almere, waar een donkere plek rond het station en bushalte is voorzien van een mooi kunstwerk met verlichting. Reizigers zijn blij om niet meer in het donker van de trein naar de bus te hoeven lopen, maar veilig in een verlichte omgeving."

Wat heb je voor het laatst gedaan waarvoor je moed nodig had?

"Ik heb een MBA-studie gedaan met de focus op innovatie. Daar leerde ik theoretische modellen met de dagelijkse praktijk te combineren. Dat vond ik heel leerzaam en uitdagend. Mijn aanbevelingen zijn enthousiast ontvangen en grotendeels gerealiseerd. Er is moed voor nodig om out-of-the-box tot nieuwe inzichten te komen en te beschrijven." 

Wat is de belangrijkste reden om jullie als bedrijf in te schakelen?

"Ons product kan zowel als binnen-en buitentoepassing worden gebruikt. Veel van onze concurrenten in de business kunnen de kwaliteit van het product niet langdurig ( 20 jaar !) garanderen i.v.m. verandering van kleur door zonlicht/UV-invloeden."

Hoe ben je bij de MYN netwerkclub terechtgekomen?

"Ik ken Mark Reinders, één van de eigenaren van MYN, vanuit de Open Coffee netwerkclub in Ruurlo. Sinds begin 2023 ben ik via hem ook lid van de MYN-netwerkclub en ga ik netwerkbijeenkomsten bezoeken om nieuwe contacten op te doen en Viewcol onder de aandacht te brengen."


Eddy Pendavingh
Viewcol BV

Website
Zakelijke dienstverlening Interview met een lid